5 решения за тясната кухня

Превърнете малкото място в ефикасно и красиво помещение  

4780

Ако живеете в малко жилище, вероятно пред вас стои предизвикателството да разполагате с малка и тясна кухня. Да, първата мисъл може би е била „Как ще готвя тук“ или „Това място не става за нищо“.

Но вместо да се ядосвате и да се чудите как да промените помещението, вижте няколко функционални тесни кухни, които са пример за това как да увеличите максимално пространството.

1. Инвестирайте в скрити места за съхранение

Тъй като не разполагате с много площ, с която да работите, помислете за скрито място за съхранение, за да спестите няколко сантиметра от пространството. Решение са издърпващи се чекмеджетата, рафтовете на няколко нива и персонализираните скрити шкафове, с които да сведете до минимум бъркотията.

2. Забравете за трапезарията

Друг начин да спечелите малко повече пространство е да заложите на бар - маса вместо голяма трапезарна маса. Ако имате възможност, поставете я до прозореца – ако се открива красива гледка, със сигурност ще ви даде по-интимно усещане.

3. Заложете на неутрални цветове

Тъмните и мрачни цветове трябва да се използват много умерено в тесните пространства, за да не изглеждат те по-малки. За да създадете илюзията за по-голямо пространство, играйте с различни неутрални цветове – бяло, бежово, сиво, кафяво.

4. Пуснете естествената светлина

Какъв по-добър начин за визуално да разширите тясното пространство, отколкото с красива гледка? Помислете дали не може да махнете завесите, за да пуснете слънцето и светлината.

5. Придържайте се към минималистична тема

Когато оформяте малката стаят трябва да слагате малко на брой, но големи мебели. При тясната кухня обаче е добре да заложите на минималистичния и изчистен дизайн. 

Сподели: