Грешки при ремонта, които трябва да избягвате

За да не съжалявате след това

8437

Преди да започнем ремонт, можем да проектираме бъдещия си дом в съзнанието си, а идеите, които ни дават списанията за интериорен дизайн, сайтовете и социалните мрежи. Но много често реалният живот е по-сложен и по-късно осъзнаваме, че някои неща не са толкова удобни, както са изглеждали и лесно пропускаме някои много важни подробности.

От Bright Side ни показват някои често допускани грешки, които се надяваме, че ще ви бъдат показателни докато планирате следващия си ремонт.

Кръгла кухненска мивка

Кръглите кухненски мивки станаха популярни през 90-те години и изглеждаха много необичайни и удобни, защото имаха интересна форма. Те обаче не са най-добрата идея, защото не могат да побират повече съдове.

Вана в средата на банята

Много хора мечатят да имат подобна вана. Изглежда толкова модерно и шик. Но нека си признаем: трябва да имате много голяма баня, за да разположите вана по този начин. В противен случай ще бъде наистина трудно да почистите и да изкъпете спокойно.

Гардероб с плъзгащи се врати

Много са хубави, безспорно е, но обикновено те са по – плитки и не събират толкова много багаж както обикновените.

Тъмни подове

Няма значение какъв е материалът на подовото покритие, факт е, че прахът и мръсотията са по –видими, отколкото на светлите.

 

Тъмна матова кухня

Тъмните кухни са популярни от доста време. И изглеждат страхотно на снимките. Но в действителност по тях остават следи и е трудно да се избършат.

Кухненски плот от естествено дърво

Още нещо, което е зашеметяващо. Дървото си е дърво - колкото и да внимавате, ще видите и най-малките вдлъбнатини и драскотини по него. Освен това такива плотове изискват специални грижи: поне веднъж годишно трябва да ги покривате със специално покритие, за да не изсъхне дървото.

 

Отворени рафтове в кухнята

Без затворени рафтове по стените означава много въздух и светлин. Но след като прекарате една седмица в апартамент с такава кухня, ще осъзнаете, че отнема безумно много работа, за да подредите перфектно всички чинии и чаши.

Сподели: