Това малко жилище крие големи тайни

Или как на 16 кв.м да  разположим цял апартамент  

2179

Как да вземем максимума от едно жилище, което е малко? И най-вече, ако е само 16 кв.м. Как да съберете в една стая хол, кухня, спалня, трапезария и гардеробна? Не, това не е невъзможно, а е съвсем реален проект. Не вярвате? Вижте това жилище!

Белият цвят властва

vitalconcept.com

Бялото е платно, върху което можете да моделирате всеки дизайн. То никога не излиза от модата и винаги е актуално, а когато става въпрос за малка стая, е задължително. Бялото работи винаги в полза на малките размери. Той визуално маха стените, изпълва пространството с въздух и създава илюзия за по – голяма стая.

Прозорец с тайна

 

В този апартамент има само един прозорец, но собствениците очевидно са късметлии, заради височината и ширината му. Естествената светлина запълва цялото пространство, а както знаете, тя е мощен инструмент в ръцете на дизайнера. За да не пречи на проникването й в апартамента, прозорецът е оборудван с римски щори, които се вписват чудесно в общата картина.

Огледални илюзии

Огледала ... къде без тях в малкото пространство? В този апартамент те играят ключова роля за визуалното разширяване на стаята. Единственият гардероб в апартамента е украсен с огледала, което го направи почти незабележим и невидимо. По този начин, те побеждават самата мебел и променят пространството към по-добро. Светлината от прозореца се отразява и се разпръсква в стаята.

Огледален шкаф.

 

На противоположната страна на стената собствениците слагат огледален шкаф, което добавя още динамика в пространството.

Таванът

Високият таван е голям плюс за малък апартамент и трябва да го използвате колкото е възможно повече. Например, в тази малка стая спалното помещение е преместено на второ ниво, а под него е организирана зона за почивка и за гости. Тази стъпка на проектиране позволява да се направи и допълнителна площ за зоната за хранене.

Мебели "според размера"

В тон с малкото пространство, мебелите също са малки. Тук всеки сантиметър е използван рационално, няма масивни и обемни предмети. Мебелите са мобилни, сгъваеми и се вписват идеално в тясното жилище.

Внимание към детайла

Когато едно жилище е толкова малко, е важно да бъде превърнато в уютно и приятно място за живот. Затова интересната и красива декорация е от изключително значение.! В този малък апартамент бялата цветна гама се разнообразява със сиви детайли (килим в жилището, лампа). Диванът е украсен с възглавници в син нюанс, на прозореца има декоративен венец. Всичко това оживява пространството и го прави свежо и игриво.

Сподели: