Тайните на блогърите за чист дом (част 2)

Може да заимстваме от всеки един съвет 

792

Всеки си има своите тайни и правила, за да поддържа дома си чист. Вече ви показахме няколко тайни, споделени от известни инфлуенсъри и блогъри, а сега идва ред на още няколко. Кой знае – може да ви вдъхновят да ги приложите и у дома…

Тайните на блогърите за чист домВсеки има своя трик за подреден дом 

Реша кучето навън всеки ден

Почистването на косми от кучето е доста неприятна задача, но след като започнахме всеки ден да го сресваме навън след разходка, значително редуцирахме количеството.

10 трика за бързо почистванеИдеи, които ще направят живота ви по – лесен  

Правим енергично семейно почистване всеки ден

Моите деца и аз правим 10-минутно почистване всеки ден. Организирам го като игра. Слагам  таймера и включвам танцова музика, като целта е всеки да свърши определена работа за това време. Децата прибират играчките си, а аз се съсредоточавам върху някоя област, като кухненските шкафове. След това има и награда.

Купих мини прахосмукачка

Така, когато се налага да почистя нещо, не се налага да вадя голямата, а свършвам по – бързо и леко работата си.

 

Най-накрая овладях липсващите чорапи

Едно нещо, което ме изнервяше е липсата на някой чорап от чифт. Обикновено намирах само един на всевъзможни места, но от другия нямаше и следа. Моето решение беше да организирам за всяко от моите три деца една чанта за пране – мрежа само за чорапи. Те знаят, че трябва да ги поставят там, а когато е време за пране, просто слагам чантите в машината.

 

Купих завеси, които се перат

Прахосмученето на завесите ни отнемаше много време, така че ги замених във всяка стая с версии за машинно пране. Така, просто ги свалям и пускам в пералнята.

Намерих начин да напомня на децата си да мият ръцете си след закуска

Когато моите деца бяха малки, непрекъснато трябваше да бърша лепкавите петна, които пръстите им оставиха по стените и мебелите. Затова след ядене и казвах: „Ръцете нагоре като доктор!“. Това им напомня да мият ръцете след ставане от масата.

 

5 трика от интериорните дизайнериБлагодарение на тези трикове вашият дом ще изглежда винаги перфектен  
Сподели: