Тайните на блогърите за чист дом

Всеки има своя трик за подреден дом 

1199

Има хора, в чийто домове е винаги чисто, подредено и организирано…При положение, че имат семейство с деца, които очевидно няма как да стоят мирни. Но все пак наоколо цари такава хармония и ред. И ако вече се ядосвате на поредната бъркотия в дома си и гневни изпращате цялата фамилия навън, за да може да почистите, спрете и прочетете следващите редове. В тях са събрани съвети от блогъри, които ни разкриват техните тайни за щастлив и подреден дом.

Съвети за екстремно почистванеСъвети за бързо почистване при неочаквани гости

Живея в къща и бетонирах пода на гаража

Hoermann.bg | Врати за дома и индустрията

В предишния ми дом циментовата подова настилка събираше голямо количество фин прах, който се нанасяше у дома. Разбрах, че няма да се справя толкова лесно с проблема, затова взех генерално решение – изляхме бетон, след което нанесох специална боя за под, която да служи като защитен слой. Не можех да повярвам колко много по-малко прах се събираше тогава.

9 лесни начина да подредите стилно у домаПодредете с вкус и стил  

 

Не съхранявам консумативи за почистване на едно място

Съхранявам комплектите с консумативи за почистване на няколко места в къщата, за да мога лесно да почистя. Имам под ръка в банята, в кухнята и в тоалетната. Така, минавайки през определена стая, забърсвам повърхностите по – бързо.

 

Замених килимите с черги

В зоните с по – голям трафик, замених килимите с черги. Те са лесни за махане и се перат дори в пералня, което значително облекчава работата.

Имам изтривалка пред входната врата

До скоро нямахме изтривалка пред вратата, което водеше до нанасяне на огромно количество мръсотия. Сега, след като сложихме, значително намалихме боклука във входа и съответно разнасянето из цялата къща.

Никога не оставям вещи, които не принадлежат на стаята, в която са

Едно от основните правила у дома е, никога да не оставям нещо, пренесено от друга стая, без да го върна. При положение, че имам три деца, винаги е пълно с играчки и пране, които трябва да бъдат по местата си, а това правило ме спасява от необходимостта да правя по-големи организационни почиствания.

Масата за хранене в трапезарията е винаги сложена за вечеря

Ето защо: Съпругът ми и двете ми момчета използваха масата като място, на което складираха пощата, ключовете, домашните и произволни предмети. Една подредена маса дава на всички усещането, че къщата е чиста, и те са изненадващо по-внимателни и не трупат нищо върху нея. Да, от време на време трябва да бърша праха на съдовете, но това е малката цена, която плащам.

 

Почиствам дървените повърхности с листи за сушилня

Моята тайна да се предпазя от прах са листата за сушилня. Просто прикрепям на мопа за сухо почистване и минавам по пода. Те са антистатични и това отблъсква праха.

30 идеи как да организирате малкото пространствоМалък апартамент – няма проблем. Основното нещо, което трябва да направите е да организирате пространството. И така вашето кътче ще се превърне в комфортно за живот място или за приятна вечер...
Сподели: