Съвети за лесно пролетно разчистване

Съвети за лесно пролетно разчистване

Колкото и спретнати и подредени да сте по природа, в дома ви е твърде лесно да се натрупа безпорядък. Има поща, книги, училищни пособия, формуляри и толкова много други неща - плюс предметите, които използвате през цялото време и изглежда никога не прибирате. За щастие има прости начини да спрете безпорядъка. В няколко статии ще ви покажем тайните на експертите по организация

Малко познати трикове за бързо почистване на дома

Не сте единствените, които отлагат почистването за уикенда. Понякога са нужни обаче пет минути, за да преведем къщата...

24/12/2016

В кухнята

Разширете капацитета на шкафовете

Да поиграем на….почистване

Пролет чука на вратата и все повече хора си мислят за пролетно почистване. Сега е най-подходящият момент за почистван...

28/03/2017

Когато става въпрос за кухнята, важно е какво има вътре. Възползвайте се максимално от пространството в шкафа си – независимо колко малък е – с бърз проект „Направи си сам“. Монтирайте стелаж на гърба на шкаф или вратата или опитайте с разтегателен стелаж, за да увеличите пространството в шкафа.

Използвайте пространството на стената

Обемистите тенджери и тигани могат бързо да заемат ценно пространство в шкафа.  Бъдете като Джулия Чайлд и ги изложете на показ – просто ги закачете на S-образни куки на дъска или на окачена поставка за саксии.

Подредете подправките 

Като общо правило подправките остават свежи в продължение на около четири години. Ако сте имали един и същ съд с кориандър повече години, отколкото можете да преброите, зарежете го. Когато дойде време за организиране, или ги подредете по азбучен ред, или ги категоризирайте по предназначение. Или просто вземете органайзери за подправки, които са достъпни и дават визия за всичко, което имате.

 

В банята

Ако във вашата баня практически има купища продукти  - разпръснати памучни тампони, туби спирала с изтекъл срок на годност, асортимент от препарати за почистване.

Изхвърлете продукти с изтекъл срок на годност

Кога за последен път проверихте срока на годност на бутилката слънцезащитен крем? Отделете 20 минути на всеки три месеца, за да извадите всичко от шкафовете в банята и да проверите сроковете на годност. Изхвърлете всички продукти извън срока на годност и неща, които просто не харесвате.

Дръжте кърпите под ръка

Ако не разполагате с достатъчно място в гардероба, подредете кърпите направо в банята. Напълнете декоративните плетени кошници с кърпи за баня за практичен, но стилен акцент.

Място за съхранение под мивката

Възползвайте се от пространството под мивката и подредете етикетирани кошници, кошчета или пластмасови кутии, които могат да се подреждат една върху друга. Приберете всичко далече от полезрението си и вижте какво се натрупва през следващите два до три дни. Това са онези предмети, които си струва да се държат на леснодостъпно място. Всичко останало трябва да се скрие от погледа.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...