Пролетно почистване на спалнята и домашния офис

Пролетно почистване на спалнята и домашния офис

Времето за пролетно освежаване и почистване предстои, но тази година си обещаваме да бъде по-леко и по-лесно. Ето защо ви предлагаме няколко съвета за бързо и ефективно почистване, идеи на експерти по организацията. 

Как да планираме домашния офис

В последната година работата от дома стана нещо съвсем нормално. И пред много хора се появи предизвикателството да ор...

16/08/2021

Спалня

Вашата спалня трябва да бъде вашето място на дзен спокойствие. Ето няколок съвета за това, как да избегнете визуалния хаос и разхвърляното помещение.

Идеи за домашен офис

В последните години работата от вкъщи или т.нар. домашен офис става все по – популярна опция за много хора. Дал...

04/03/2020

Скрийте в кошницата

Поставете кошница под отворено нощно шкафче и съхранявайте там одеяла или декоративни възглавници.

Място под леглото

Ако нямате място в гардероба, мястото за съхранение под леглото върши чудеса. Съхранявайте всякакви дрехи или аксесоари извън сезона в пестящи място вакуумни чанти за съхранение или сгъваем плат. Преди да съхранявате каквото и да е облекло, изхвърлете всички, които имат дупки, петна или бримки.

Подредете офиса си

Разхвърляното бюро и разхвърляният ум вървят ръка за ръка. Направете вашето офис пространство отново място, което ви носи продуктивност. Просто следвайте съветите на експертите:

Следвайте правилото на трите

Отворените рафтове са страхотни на теория – докато не ги напълните с дребни вещи и всичко не се превърне в безпорядък. Ограничете артикулите, които не са книги, до максимум три на рафт. Техните размери и форми могат да варират, но съпоставете по цвят или тема – да речем, керамични вази в нюанси на кремаво.

Оставете място за растеж

Ако напълните лавицата си с книги до ръба, тогава няма да имате място да продължите да увеличавате колекцията си. Целта е да оставите поне 10% от всеки рафт гол и без книги. Преди да напълните рафтовете с книги, направете сравнение един до друг, запитайте се: Ако можех да запазя само един от тези два тома, кой би бил той?

Разплитане на шнурове и кабели

Между зарядни устройства, кабели за лампи и кабели за лаптоп, вашето бюро може бързо да се превърне в лабиринт. Приберете кабелите в кутия, която поддържа нещата подредени, или инсталирайте рафт с кабелни „портове“. Можете също така да използвате малки табелки, за да етикетирате кабелите за по-лесно използване.

Как да съхраним вещите си в спалнята

Ако не разполагате с достатъчно място за съхранение на вещите си, то можете да пригодите за това мебелите в спалнята....

10/03/2020
За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...