Как да почистите телевизионен екран без ивици

Как да почистите телевизионен екран без ивици

Телевизионните екрани в домовете ни са не просто големи – те са голяма инвестиция. И с цялата технология в съвременните най-нови и най-добри телевизори е важно да знаете как да ги почиствате правилно и колко често да го правите. Използването на грешен метод за почистване може да причини трайни щети и да отмени всяка гаранция, която все още може да е в сила, така че трябва да бъдете много внимателни, но също така не е толкова сложно, колкото си мислите.

Пролетно почистване

Измийте прозорците Основно правило тук е да чистите прозорците когато няма слънце. Причината – прозорецът изсъ...

27/03/2016

Ето кой е най-добрият начин според експерти да почистите всеки вид телевизор с плосък екран, без да го съсипете или да оставите досадни малки ивици.

Съвет : Не забравяйте винаги да проверявате и следвате инструкциите за почистване на производителя, особено ако вашият телевизор все още е в гаранция, така че да не правите нищо, което може да го анулира.

Трикове за бързо почистване

Почистването е може би едно от най - неприятните за повечето домакини задължения. Цялата процедура по търкане, четкан...

13/05/2016

По-деликатните LCD, плазмени и задни прожекционни екрани изискват по-специална грижа.

Какво ще Ви е необходимо:

Микрофибърна кърпа

Предварително навлажнена кърпа за електроника

Вакуумна приставка 

Изключете телевизора. По-лесно е да видите и премахнете ивици, когато екранът е черен.

Отстранете праха. Използвайте мека, суха кърпа от микрофибър, предназначена за нежно почистване и премахване на петна от очила, мобилни телефони и лещи на фотоапарат.

Почистване на петна. Експерти препоръчват да използвате предварително навлажнена кърпичка за електроника, за да премахнете нежно петна от екрана на вашия телевизор. Никога (повтаряме, никога!) не пръскайте нищо директно върху екрана. Това може да го повреди.

Избършете два пъти. За да почистите телевизора, без да оставяте ивици, избършете екрана първо в една посока (хоризонтално или вертикално), след това го избършете втори път в обратната посока. Обръщайте или сгъвайте кърпата често, за да не избутвате вдигнатия прах.

С микрофибърна кърпа или кърпа за прах преминете през задната страна на телевизора, за да почистите праха от вентилационните отвори, или използвайте меката четка за прах за прахосмукачка и ниско засмукване, за да премахнете праха от всички вентилационни отвори, портове и кабелни връзки.

Експертен съвет: Избягвайте използването на предварително обработени кърпи за прах. Те имат мазни покрития, които са чудесни за събиране на прах върху дървени мебели, но могат да оставят отлагания върху телевизионния екран.

Въпреки че чистотата на дистанционното управление няма да повлияе на гледането, все пак не го пропускайте и го почистете внимателно с дезинфекциращи кърпички.

Колко често трябва да почиствам телевизора?

Почиствайте телевизора си всяка седмица , за да предотвратите натрупването на прах и отпечатъци от пръсти. Почиствайте често и дистанционното управление, особено след като някой от семейството е бил болен.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...