Популярен блогър споделя своите тайни в почистването

Популярен блогър споделя своите тайни в почистването
Източник: unsplash.com

Добре дошли в сезона на почистването. Ако и пред вас стои тази задача (или задачи) и се чудите откъде да започнете, ви предлагаме различни трикове, с които да улесните работата си. Днес ви споделяме тайните на популярния интернет кулинар Дан Пелоси – американец от италиански произход, който признава, че буквално е вманиачен на тема почистване. Неговият любим партньор в почистването е майка му, която го е научила на всичко, което знае.

Съвети за екстремно почистване

Представете си следната ситуация: Звъни ви стар приятел, който ви казва, че е в квартала и ще мине да ви види. Имате ...

06/05/2016

Именно от нейния опит и изпитани трикове са следващите съвети:

Почистване на фурната

Малко познати трикове за бързо почистване на дома

Не сте единствените, които отлагат почистването за уикенда. Понякога са нужни обаче пет минути, за да преведем къщата...

24/12/2016

Смесете 1 чаша дестилиран бял оцет и 2 чаши вода в огнеупорна тенджера. Пуснете фурната на 175 градуса и оставете тенджерата във фурната за 20 минути или до един час. Извадете съда и изключете фурната. След като фурната се охлади, избършете я.

 

Почистване на хладилника

Напълнете спрей бутилка с 1/4 чаша дестилиран бял оцет и 2 чаши вода. Напръскайте и избършете хладилника отвътре и отвън.

Почистване на крановете

За да почистите натрупванията върху крана, напълнете пластмасова торбичка за сандвичи с ябълков оцет и няколко капки етерично масло (по избор). Закрепете торбата върху крана с гумена лента и я оставете за една нощ. Изплакнете сутринта и цялата мръсотия ще изчезне!

 

Почистване на плотовете

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Kasha (@kasha_home)

Напълнете спрей бутилка с 1/4 чаша дестилиран бял оцет и 2 чаши вода. Пръскайте и избърсвайте с мека кърпа всеки ден.

 

Почистване на съдомиялна машина

Когато съдомиялната започне да мирише, добавете 2 супени лъжици сода за хляб и 2 чаши дестилиран бял оцет на дъното в съд. Оставете така да престои 20 минути, след което стартирайте цикъл на изплакване.

 

Почистване на микровълновата фурна

Смесете 1/2 чаша дестилиран бял оцет и 1 чаша вода в подходяща за микровълнова купа. Поставете купата в микровълновата и включете на висока степен за 1 минута. Извадете купата и избършете вътрешността на микровълновата с мека кърпа.

Избършете всичко от праха

Сложете стари вълнени ръкавици, които да използвате като кърпи за прах, за да можете лесно да стигнете навсякъде, особено около трудни за достигане места. Изперете ги, за да използвате  повторно. 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...