Остарели тенденции в интериора

Остарели тенденции в интериора
Източник: unsplash.com

Темата за обновяването на дома е безкрайна. Наистина, има много опции за ремонт и за подобрения, според възможностите, бюджета, площта на жилището. Дали ще бъде козметичн или основен ремонт. Дали ще има конструктивни дейности или не…Но съществуват малки знаци, които буквално крещят, че някои детайли са остарели.

Кои са те, вижте в статията ни.

1. Пластмасови подпрозоречни первази

Преди те бяха най-популярното по отношение на съотношението цена-качество. В 90% от апартаментите бяха монтирани пластмасови первази, а собствениците дори не се замисляха, че могат да изберат друга опция. Въпреки това, сега, когато се предлагат огромен брой различни опции, можете да се отдалечите от традиционната пластмаса и да дадете предпочитание, например, на дърво или естествен камък.

 

2. Открити контакти в банята

Ако ви предстои ремонт на банята, е много важно да обмислите всеки детайл, по-специално да изберете правилните контакти. Първо, те трябва да бъдат затворени със специален капак, за да се предотврати навлизането на вода вътре, и второ, те трябва да имат подходящ клас на защита, за да могат да се монтират до мивка, вана или душ.

3. Варосани тавани

Преди време хората масово са варосвали таваните си, защото това беше най-простото и рентабилно решение. За щастие днес има доста по-стилни и естетични начини. Някои предпочитат да правят опънати конструкции, други - гипсокартон. Това е отлично решение, ако трябва да маскирате неравности на тавана, окабеляване, тръби или фуги.

4. Линолеум

Друг остарял довършителен материал. По същество той има само две предимства: евтин е и лесен за инсталиране. Но има много повече недостатъци. Линолеумът има кратък експлоатационен живот и може да бъде опасен, защото се хлъзга.

Ако търсите материал за временно ползване, например за апартамент под наем, тогава тази опция е доста подходяща, но като дългосрочна инвестиция е по-добре да потърсите нещо друго.

5. Една лампа

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от ELEKTROMAN (@minsk_electrik)

Самотен полилей в стаята не осигурява достатъчно светлина, визуално я прави по-малка. Освен това не забравяйте, че модерният интериор обикновено има няколко зони, всяка от които се нуждае от собствено осветление. Например в кухнята има работна зона и трапезария, в хола има зона за релакс, зона за четене (фотьойл в ъгъла), кабинет. Следователно допълнителните източници на светлина под формата на аплици, подови лампи, настолни лампи не са прищявка, а необходимост, защото качеството на ежедневието ви зависи пряко от тях.

6. Балкон, облицован с дъска

В продължение на много години облицовката беше най-популярният вариант за декориране на балкон. Няма спор за неговата достъпност, практичност, устойчивост на износване, лекота на монтаж и топлоизолационни свойства, но от естетическа гледна точка тя далеч не е най-доброто решение.

Най-доброто решение би било да боядисате стените на балкона и да използвате дървени летви, рафтове или стабилизиран мъх като акцент или за прикриване на неравности. Можете също така да украсите повърхностите с плакати в красиви рамки, рафтове, стайни растения и др.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...