Креативни начини да боядисате стените

Сега мислите ли, че боядисването е скучно?  

542

Отминаха дните, когато боята по стените предизвикваше усещане за болница, училище или обществена институция. Модерната интериорна боя е матова, копринена при допир и има много нюанси. В допълнение, тя е отличен заместител на тапета. С нея можете не само да оцветите стените в един цвят, но и да рисувате, създавайки свои собствени модели.

9 идеи за белите стени у домаПространството с бели стени изглежда твърде скучно

Предлагаме няколко идеи за това как да рисуваме креативно стените, използвайки ограничаваща лента, шаблон и гъба.

Цветен блок

6 решения за 6 проблема с боядисванетоИзбегнете някои грешки, следвайки препоръките на експертите  

Цветова комбинация от големи геометрични фигури е много модерна. Обикновено се използват ярки цветове, които се противопоставят един на друг, но блоковете могат да бъдат в пастелни и близки нюанси.

 

Вертикални и хоризонтални

Разделяне на пространството на цветни блокове в хоризонтална или вертикална равнина. По същия начин е възможно да се разпределят функционални зони в помещението, например да очертаете работна зона или да маркирате входно пространство. Интересно е да се видят два близки цвята в хоризонталното разделение на помещението.

Цветът може да коригира геометрията на помещението: спуснете или повдигнете тавана, раздалечете стените, удължете стаята. По същия начин можете да изрисувате отделни секци по стените, без да има ясни граници.

Диагонали и триъгълници

Геометричните модели са лесен начин да разнообразите стаята с боя. Те се правят лесно с помощта на тиксо. Този метод е подходящ за всички помещения, но е особено популярен в детската стая. Контрастните преходи ще бъдат подходящи на места, като коридори, бани, тоалетни.

Планини и точки

За детската стая много подходящи и интересно модели са нарисуваните планински върхове или точки. Няма ограничение на цветове, изберете нюанс според стила на вашето дете

 

Широки ивици

Не е трудно да боядисате стената в широки ивици с различни цветове. Използвайте 2-4 цвята или създайте плавен преход на нюанси от един цвят.   

Триъгълници

Това е по-сложна геометрия, която отнема време да се създаде. Можете да използвате ярки или пастелни цветове, но ограничете избора си до 3-4 нюанса.

Съвети при боядисване на стаята с тъмна бояАктуални и модерни тъмните цветове си имат и специфики
Сподели: