7 страхотни идеи за интериора на едностаен апартамент (част 1)

И как да го направите по - удобен и стилен  

491

В съзнанието на повечето хора се е утвърдила идеята, че едностайният апартамент е временен подслон, компромис и жилище, което не може да бъде практично и модерно. За някои обаче животът в малко жилище с една стая е напълно съзнателен и целенасочен избор. Не само заради по – лесната поддръжка и уюта, който носи, но и заради комфорта, уюта и очарованието му.

Алтернатива на едностаен апартаментНарича се Shelter Bygg

В две статии ще представим няколко идеи за едностайни апартаменти, които ще променят представа ви за малко жилище.

1. Многофункционални страхотни мебели

10 брилянтни идеи за стилно и функционално обзавеждане на едностаен апартаментРазчупен и различен дизайн на малко квадратни метри 

Мебели, които съчетават няколко функции, като че ли са създадени за апартаменти с една спалня. Най-простият пример, който хармонично ще изглежда във всяко жилище, е гардероб с рафтове.

2. Спалня зад завесата

Отделете зоната за спане от останалата част от пространството, като закачите леки завеси. Този метод на зониране ще спести много място. За визуалното разделяне работи и подиумът.

3. Най-удобната кухня

Дори и малка кухня може да побере остров. Удобен малък диван, маса и уютен кът са достатъчните компоненти за едно малко жилище. А за да бъде помещението уникално, поставете и фалшива камина.

4. Внимание към горната част

Таванът и пространството по стените често се пренебрегват, когато се подрежда жилището. Необичайна украса, например тънки греди на тавана, ще създаде изключителен дизайн. А високо разположените рафтове са много функционални.

5. Максимално свободно пространство

Ако няма достатъчно място в апартамента, това не означава, че трябва да се опитате да поставите в него максимум неща. Напротив, по-малките предмети в къщата са по-добрият избор. Също така, усещането за свободно пространство ще помогне за създаването на ярка цветова схема в студени нюанси.

6. Повече стъкло

Друг добър начин за разделяне на зоната за отдих е използването на стъклени прегради. Отразяващата повърхност допринася за визуално увеличаване на пространството. Монохромната схема добавя стил.

7. Гардероб вместо стена

Гардеробът, който разделя помещението на две части, е честа техника за зониране. Но това не го прави по-малко удобен. За да направите интериора стилен, изберете светли мебели, които може да допълните с огледала.

Примери и съвети за обзавеждането на едностаен апартамент Превърнете малкото пространство в стилен дом
Сподели: