6 решения за 6 проблема с боядисването

6 решения за 6 проблема с боядисването

Изборът на цвят за някое помещение често е предизвикателство и трябва да съобразите редица фактори, преди да определите точния нюанс. Дали избрания от Вас цвят ще отговаря добре на вашия интериор и мебелите? Ще пасне ли палитрата с цялостния вид на дома, са само част от въпросите, на които трябва да отговорите.

Направете правилния избор на цвят, с помощта на няколко тези съвета от професионалистите.

Проблемът: Цветът е твърде светъл или наситен

Решението: Когато използвате ярки цветове на стените, стаята изглежда по-агресивна. Затова ако изберете този цвят за стените, заложете на светли или неутрален цвят мебели. Светлите цветове са по – добро решение за стените, бъдете семпли и не експериментирайте с измислени от вас цветове.

Проблемът: Придържате се към вашия любим цвят

  

  

Решението: Просто защото обичате розово, не означава автоматично, че ще изглежда добре в една стая. Цветовете имат различни нюанси и тонове, така че преди да вземе някой определен, се съобразете с големината, температурата и мебелите в помещението. Избраният цвят трябва да бъде в хармония.

Проблемът: Не мислите за къщата като за едно цяло

Решението: Решението на дизайна за вашия дом не трябва да бъде „всяка стая сама за себе си“. Това, разбира се не означава да използвате еднакви цветове навсякъде, но поне трябва да си хармонират. Така домът ви ще изглежда като едно цяло, а не като съшити парчета. Никога не използвайте и много различни цветове в една стая. За да сте сигурни в успеха си, следвайте формулата: 60% от дадено пространство трябва да бъде доминиращ цвят, 30% трябва да бъде вторичен цвят, а 10% трябва да ви бъде цветен акцент.

Проблемът: Не тествате цвета преди да го нанесете

Решението: Не разчитайте на цвета, който виждате на мострата. Той не може да бъде същият, след като се сложи върху по-големи повърхности. Нанесете поне три нюанса тестово, преди да определите точния. Значение имат светлина, текстура, мебели.

Проблемът: Не смеете да опитвате нови цветове

Решението: Няма нищо лошо в това да имате предпочитана цветова схема, но не се страхувайте да добавите и по – различен цвят. Ако се съмнявате дали ще ви хареса, използвайте моста и вижте резултата.

Проблемът: Взимате предвид чуждото мнение

Решението: Не пренебрегвайте съветите от приятелите си, но съобразете с вашия дом и предпочитания. Ако червеният цвят у ваш познат седи перфектно, при вас може да няма такъв ефект и да предизвиква агресия и безпокойство. Затова се допитвайте, но слушайте сърцето си. 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...