5 грешки, които хората с малки жилища правят често

Кои са правилните решения

3116

Голямото жилище  не винаги е най-доброто решение. Особено ако живеем сами или сте само двама души, малкият апартамент е по – добра опция, предвид това, че се чисти и поддържа по лесно. Освен това малкият дом има един особен чар и уют, който големият няма как да създаде.

И все пак, ако имате малко жилище, трябва да обърнете специално внимание на обзавеждането. Бъдете по – креативни и гъвкави, за да създадете едно комфортно място, не се страхувайте да експериментирайте, но бъдете умерени.

tesy.bg

Вижте няколко грешки, които много от хората правят, когато обзавеждат малко жилище.

Пренебрегват осветлението

Малко е едно, но малко и тъмно е съвсем друго. Нищо няма да трансформира стаята така, както правилното осветление. Всяка една трябва да има индивидуално решение за това, как ще я осветите, в зависимост от разположението и големината на прозорците, ориентацията й. Светлината може да даде илюзия за пространство и начинът да се постигне това е като се използват няколко източника. Работете и с естествената слънчева светлина, избирайте по – ниски мебели на пътя на светлината.

Голи стени

Най-голямата площ във всяка стая (особено малката) са стените и твърде много от нас ги оставят голи, защото се страхуват, че ако сложат нещо, ще я направят по- тясна.  Решение е да вземете някаква картина или изкуство, но се уверете, че няма да „тежи“ на помещението. Заложете на монохромни картини или картини с надписи. Сложете отворени рафтове или шкафове, на които може да подредите документи, книги…

Кукленски мебели

Често правим грешката да обзавеждаме малката стая с малки мебели. Спрете! Бъдете креативни. Един голям диван ще стои много по – добре, спрямо няколко малки мебела. Освен това така помещението ще има фокусна точка и ще изглежда по – голямо. И не слагайте дивана до стената. Дори да бъде само на няколко сантиметра от нея, ще създадете илюзия за обем и простор.

Слагат всички сувенири

Кой иска да види колекцията ви от онова пътуване през 2003 г. в Южна Америка? Надали гостите ви ще бъдат впечатлени да гледат всички онези неща, които сте трупали през годините? Оставете само най-скъпите си спомени и нека те бъдат ограничен брой.

Митът за белия цвят

Разбира се, боядисването на стаята в бяло е безопасно, но е и скучно. Докато общото правило е, че по-светлите стени и подове дават илюзията за повече пространство, нашата цел е да създадем дълбочина и за да направим това, трябва да използваме цветове и текстури. Създайте контраст и съчетайте светлите тонове с по – тъмни. Създайте тъмна стена акцент или сложете тъмен шкаф, който да грабва вниманието. 

Сподели: