Как да преустроите таванско помещение в жилищно пространство

Как да преустроите таванско помещение в жилищно пространство
Източник: unsplash.com

Таванското помещение често е място, където се събират всевъзможни вещи, които не използваме често, превръщайки го в претрупано и неорганизирано пространство. Но с малко креативност и планиране, таванът може да се трансформира в уютно и функционално жилищно пространство. Вижте как да преобразите вашия таван и да го превърнете в красиво и удобно място за живеене.

7 мита за таванското помещение

Вече сме ви показвали не един или два пъти, как с правилния дизайн и планиране, едно така пренебрегвано помещение, ка...

17/09/2019

1. Оценка и планиране

5 начина да оживите тавана

Прекарваме толкова много време да декорираме различни части на дома, а често пренебрегваме отделни кътчета и дори цел...

09/04/2017

Преди да започнете преустройство, направете оценка на състоянието на таванското помещение. Проверете за структурни проблеми, влага, помислете за изолация и електричество, ако няма. След това решете как искате да изглежда новото пространство – дали ще бъде офис, фитнес, спалня,  стая за игри, хол….

2. Почистете и махнете всичко излишно

Вече имате решение за бъдещия проект, време е за действия. Започнете с почистването на тавана. Махнете всички ненужни вещи и почистете, прегледайте за структурни проблеми.

3. Подобряване на изолацията

За да бъде таванското помещение комфортно и годно за живеене място, планирайте добра изолация – както на стените, така и на покрива. Така ще си гарантирате оптимална температура през всички сезони. Ако помещението има прозорци, е важно да помислите и за тяхното добро уплътнение.

4. Подова настилка

Изборът на подова настилка зависи от предназначението на стаята. Ламинираният паркет или мокетът са отлични опции, които ще добавят уют и топлина на новото жилищно пространство.

5. Електрическа инсталация и осветление

Уверете се, че електрическата инсталация е безопасна и функционална. Добавете необходимите контакти и осветителни тела. Не забравяйте да комбинирате основно и акцентно осветление, за да създадете приятна атмосфера.

6. Декорация и обзавеждане

След като основните ремонтни работи са завършени, идва най-хубавата част – декорирането и обзавеждането. Изберете мебели, които са функционални и подходящи за размера на помещението. Добавете декорации, като килими, възглавници и картини, за да създадете уютна атмосфера.

 

7. Организация и съхранение

И не на последно място - за да използвате максимално пространството, заложете на интелигентни решения за съхранение като вградени шкафове, рафтове и кутии за съхранение ще ви помогнат да поддържате ред и да избегнете претрупване.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...