7 неочаквани проблема, които можете да разрешите с гума за молив

7 неочаквани проблема, които можете да разрешите с гума за молив
Източник: unsplash.com

Освен ако в къщата ви няма ученик, надали смятате, че имате особена полза от гумичка за моливи. Но сега ще ви разубедим, че има смисъл да държите такава у дома. Защото можете да правите всякакви полезни неща с нея, които надхвърлят изтриването на следи от молив.

Какво да направим от старите гуми

Хубавата автомобилна гума не е евтина, но е и изключително необходима. Затова неслучайно инвестицията в гуми означава...

30/12/2016

1. Стабилизирайте рамката на картината

Омръзнаха ли ви рамки за картини, които винаги се накланят на една страна? Можете да стабилизирате проблемна рамка с помощта на няколко гуми за молив! Просто залепете малко парче гумичка в долните ъгли на гърба на рамката, за да предотвратите накланяне и да елиминирате надраскване и надраскване.

Алтернативни употреби на гумата на молива

Днес компютърът заема толкова голяма част от ежедневието, използваме го дори и за писане и ни се струва, че моливът и...

06/04/2019

2. Отстранете остатъците от лепило

Има два начина да премахнете упоритите лепкави остатъци, които остават след премахване на стикер или етикет: да ги разтворите или ги изтрийте. Вторият вариант е лесен с помощта на гумичка за молив.

3. Изтрийте следите от одраскване

Следите от надраскване са почти неизбежни на виниловия под, но има лесен начин да ги премахнете! Просто вземете гумичка за молив и изтрийте следите от надраскване, след което избършете зоната с влажна кърпа.

4. Закрепете иглите

Ако шиете и нямате под ръка възглавничка за карфици, използвайте вместо това гумичка. Работи също толкова добре.

5. Поддържайте лъскавината на обувките

Следите от ожулвания могат да доведат до загуба на блясъка на лачените обувки. Използвайте гумичка за молив, за да премахнете следите от надраскване, след което ги излъскайте с мека и чиста кърпа, докато отново заблестят!

6. Съживете акумулаторните батерии

Имате проблеми с комплект акумулаторни батерии? Опитайте да изтъркате контактните точки с гумичка, тъй като е възможно да са виновни мръсните контактни точки. (Този съвет може да направи чудеса и с проблемни фенерчета!)

 

7. Чист велур

Колкото и изненадващо да звучи за тези, които не са запознати с това как се почиства велур, процесът почти винаги включва гумичка! Използването на гумичка помага за ръчно отстраняване на мръсотията от материала, което е важно, тъй като много течности (включително вода) могат да оцветят или обезцветят велура.

 

 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...