5 начина да оживите тавана

Обърнете погледите към петата стена  

1337

Прекарваме толкова много време да декорираме различни части на дома, а често пренебрегваме отделни кътчета и дори цели стени, каквато е таванът. Представете си как вашите гости влизат и точно той грабва вниманието им. Много различно усещане и оригинален вид на стаята. Затова оставете бялата боя и вижте как петата стена може да се превърне във фокусна точка.

Боядисайте

Боята е най-сигурният път за много собственици да променят тавана. Заложете на ярки цветове, ако искате да привлечете погледите или на неутрални ако се страхувате от експерименти. Имате вдъхновение? Нарисувайте картина, например!

Тапети

Облечете тавана с шик тапет, който отговаря като цветове, шарки и тематика на стила на обзавеждането. Ако имате възможност, консултирайте се с професионалист, който може да ви даде най-правилното решение за ефектен финиш. 

Завеси

С помощта на завеси на тавана може да направите стаята по – уютна и приветлива. Изберете такива с детайли, които допълват цветовете и десена на мебелите. Завесите са особено подходящи за тавана в спалнята.

Дърво

Подобно на дървения под, дървеният таван може да внесе топлота и винтидж излъчване в стаята. Помислете за боядисан в бяло - за кънтри шик вид или състарени дъски за рустик стил.

Плочки

Дори да звучи необичайно, таваните с плочки са изключително елегантни и различни. Те се предлагат в разnooбразни цветове, орнаменти и големина, затова се консултирайте с експерт кой е най-подходящият вариант за конкретното помещение. 

Сподели: