Как да поддържате хладилника си чист и подреден (част 2)

Как да поддържате хладилника си чист и подреден (част 2)

Ако ви е омръзнало да изхвърляте храна, забравена в хладилника, може би е време да се замислите, дали го подреждате правилно. Защото се оказва, че имаме толкова много неща, но посатвени на неправилното място, ги забравяме. Ето няколко съвета за правилно съхранение:

Aнатомия на здравословния хладилник

Само няколко трика ще ви помогнат да се храните по-здравословно, да съхраните по-дълго време бързоразвалящите се хран...

23/02/2016

Съвет 5: Не съхранявайте яйца на вратата на хладилника

Странно е, че „гнездата“ за яйца в хладилника са разположени на вратата, като се има предвид, че тази зона е с най-нестабилна температура. Най-добре е да се съхраняват на рафта, за да бъдат годни най-дълго време.

4 основни правила при покупка на хладилник

Купуването на хладилник за дома е една от онези покупки, които се случват рядко и които са доста важни. Когато се нал...

19/07/2016

Съвет 6: Извадете доматите, прасковите и нектарините от хладилника

Не всички зеленчуци и плодове се съхраняват добре в хладилник - някои от тях трябва да се съхраняват на стайна температура, за да не се влоши вкусът.

Така ябълките, прасковите, крушите, бананите и някои други продукти отделят етилен - вещество, което ускорява узряването на близките плодове (и съответно съкращава срока на годност). Поради тази причина те трябва или да се съхраняват извън хладилника.

Що се отнася до доматите, условията, които предлага хладилникът, като цяло са противопоказни за тях – колкото повече зеленчуците са изложени на ниски температури, толкова по-воднисти и безвкусни стават.

Съвет 7: Използвайте специални кърпички за почистване на хладилника

За да измиете рафтовете, не е нужно да чакате, докато хладилникът бъде добре почистен. Когато имате 10-15 минути свободно време, вземете специална дезинфекцираща кърпичка и избършете вратата, стените, дъното, рафтовете, чекмеджетата, съберете остатъците от храна, отстранете петна. За разлика от всички видове парцали, които оставят ивици, те не само дезинфекцират повърхността, но и помагат за постигане на идеална чистота и блясък.

Съвет 8: Суровото месо трябва да е на долния рафт

Не съхранявайте сурови месни продукти на горните рафтове на хладилника. Там температурата не е достатъчно ниска, така че има риск от развитие на бактерии вътре в продукта. Затова готовите ястия трябва да се поставят отгоре, а суровите - отдолу.

Съвет 9: Погрижете се и за задната част на хладилника

Под генерално почистване на хладилника обикновено разбираме почистване на вътрешните компоненти. Понякога можем да избършем вратата и стените отвън. Но почти винаги забравяме за задната част на хладилника, но там се натрупват не по-малко прах и мръсотия. Ако замърсяването не бъде отстранено навреме, това може да доведе до повишена консумация на енергия и последваща повреда. Малко вероятно е вашите планове да включват ремонт или закупуване на нов хладилник, така че не забравяйте да почистите напълно устройството, а не само някои от отделните му части.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...