9 начина да спестите пари от ремонт

И да не правите компромис с качеството  

876

Когато правим ремонт не можете и не трябва да пестите от ремонти. Но това не значи, че инвестицията на куп пари е гаранция за безупречна работа. Просто трябва да следвате няколко трика и подхода, с които не само ще спестите, но и няма да правите компромис с крайния резултат.

Променени стаи преди и след ремонта Вижте трансформацията на няколко помещения преди и след като са реновирани 

1. Направете дизайнерски проект

Ако искате да спестите пари, заплатете на дизайнера. Да, звучи странно, но той ще ви помогне да планирате и ще ви покаже от какво да спестите.

6 правила преди да започнете основен ремонт у дома Обмислете много внимателни какво целите и следвайте плана си

2. Правете всичко наведнъж

Когато ремонтирате целия апартамент наведнъж, е добре да се работи във всички стаи паралелно. Това е по-бързо, отколкото завършване на всяка стая поотделно. Ако все пак ремонтирате всяка стая поотделно, обърнете внимание на реда: първо, банята, тоалетната, балконът и кухнята. След това започнете от далечния край на апартамента до входната врата. Антрето е за последно.

3. Планирайте ремонт за зимата

Зимата не е сезонът за ремонтите. Следователно можете да закупите по-евтини материали и да изберете по-добър екип.

4. Елиминирайте скъпи, но ненужни елементи

Опростете интериора. Вградените стелажи, тавани на 2-3 нива, мазилка от скъпи материали, сложно осветление и саниране са скъпи. Включете в проекта само онова, без което не можете.

Това не означава, че евтин интериор трябва да бъде аскетичен. Има декоративни елементи, които ще добавят комфорт и няма да ви струват скъпо. Ето тук дизайнерът ще ви помогне да ги изберете.

 

5. Използвайте непретенциозни материали

Ремонтът е по-скъп, ако трябва да го преработите отново. Ето защо е важно да изберете материали, които не променят външния си вид за дълго време.

 

8. Търсете отстъпките

Строителните хипермаркети често дават отстъпки за определени продукти или цели секции. Регистрирайте се за бюлетини и известия, за да не пропускате изгодни оферти.

9. Свържете се с фирма, която дава гаранция

Понякога и след ремонт се случва да има някакъв проблем. Ето защо, когато подписвате договор с фирма за ремонт, обърнете внимание на гаранцията: тя трябва да бъде поне 1 година.

10 начина да обновите кухнята без основен ремонтМалки промени с голям ефект
Сподели: