Как да променим всяка стая у дома с едно единствено нещо

Внесете аромат, който е подходящ за нея  

3849

Искате ли да почувствате и направите дома си по-уютен, по-сплотен, да се отличава с нещо, което да говори за вас? Лесно e...с помощта на ароматите. Нали знаете, че обонянието е изключително силно сетиво и има силата да променя настроението, да ни върне спомени, да ни накара да се усмихнем, да ни успокои...Ето защо, ако знаете как, може да внесете ароматите у дома и да промените всяка стая, без да е нужно да правитe ремонт или да купувате нови мебели.

Защо да използваме етерични масла като почистващи препарати Те имат неподозирани качества

Как може да стане това, разказват нашитe приятeли от HealthingOils.com.

Всичко, което ви трябва, за да усетите силата на ароматите, да ги внесете в дома си и да го промените са етеричните масла. И не само това, с тяхна помощ и при правилната им употреба може да решите дори и някой здравословен проблем – настинка, кашлица, хрема, може да подобрите качеството на съня, да бъдете по-енергични, по-мотивирани и концентрирани.

9 полезни неща, които можете да правите с етерични масла всеки ден Полезни за дома и за красотата 

Само няколко капки от едно или комбинация от масла в дифузера ще създаде съвсем различна  атмосфера за вашето семейство и гости.

Вижте кои са най – подходящите за различните стаи в дома ви.

Всекидневната и коридорът

В повечето домове дневната или коридорът са стаите, в които посрещаме гостите си. За да създадете първоначално добро впечатление и усещане за уют, може да дифузирате канела или кедрово дърво. Канелата не само мирише на фантастично, но и създава спомен за дома, за топлотата. Наред с това тя има и противовъзпалителни свойства, които ще  облекчат болката след дълъг ден на работа. Кедровото дърво, от друга страна, помага за балансиране на настроението и за успокоение.

Наред с това може да заложите и на масла, които ще създадет настроение и ще накарат да се отпуснете. Ето един бленд, който препоръчваме.

Бленд за Добре дошъл

1 капка мента
1 капка римска лайка
1 капка лавандула

Или

1 капка лимон
1 капка див портокал
1 капка грейпфрут

Ако някой у дома не се чувства добре, засилете имунната система с бленд от

3 капки мента
2 капки On Guard®
1 капка тамян

Бленд за щастие
3 капки doTERRA Peace®
2 капки див портокал
1 капка грейпфрут

В кухнята

Тук ароматите на добрата храна са и трябва да бъдат основният акцент. Въпреки това, всички знаем, че кухнята често остават и много остатъчни миризми. Затова ви препоръчваме да дифузирате определени етерични масла, с които да премахнете миризмите и да пречистите въздуха.
Често нашите кухни също са и място за събиране, а също и стая за работа – за домашни, мини домашен офис....Имайки предвид тези две цели, ви предлагаме тези смеси, които не само ще изчистят въздуха, но и ще и направят по-фокусирани и концентрирани в работата си.

Пречистващи блендове:

4 капки тaмян
3 капки чаено дърво
2 капки лимон

Или

2 капки лимонена трева
5 капки чаено дърво
4 капки карамфил

Или

2 капки лимон
1 капка чаено дърво
1 капка лайм
1 капка Purify

Смеси за фокус и концентрация:

1 капка босилек
2 капки лимон
3 капки розмарин

Или

2 капки розмарин
2 капки кипарис
2 капки хвойна

Или

2 капки ветивер
2 капки мента
2 капки лимон

В спалнята

Лавандулата не е единственото подходящо за спалнята масло. За да създадете реласкираща атмсфера и за да си гарантирате по-добрия и здрав сън ви предлагаме и две чудесни смеси.

3 капки doTERRA Balance ®
3 капки doTERRA Serenity ®

Или

4 капки doTERRA Peace
2 капки лавандула
2 капки тамян

Освен лавандула, можете да използвате и жасмин, който предизвика и усещане за интимност.

В банята

Парата от душа, смесена с ароматите от кошчето и тоалетната, може да доведе до тежка неприятна миризма. За да поддържате чистота и свежест, използвайте масло от евкалипт или масло от чаено дърво. Те притежават антибактериални свойства и могат също да стимулират ума.

И тъй като това е мястото, където започва и завършва деня ни, трябва да създадем и съответната атмосфера. Ето предложения за блендве, подходящи за банята:

Енергизиращи смеси:

1 капка мента
1 капка див портокал
1 капка лайм

или 

3 капки doTERRA Balance
3 капки Elevation

Или

4 капки грейпфрут
2 капки евкалипт
2 капки розмарин

На балкона / в градината

Цитронела е може би още е най-доброто етерично масло, за да се предпазите от комари и други насекоми. Не само това, тя също може да повиши настроението ви, така че да се насладите на вашето време за почивка на открито.

Ако искате още съвети и полезни статии за етеричните масла, четете в блога на HealthingOils или се свържете с тях. 

8 етерични масла за почистванеЗа вашия чист и ухаещ дом
Сподели: