8 грешки при декорацията на дома (част 2)

Съвети за идеалната коледна декорация

3479

Оставяте декорация след празниците

Колкото и да обичате празниците, не е задължително те да стоят до пролетта. Сложете ги в началото на декември и ги махнете в първата седмица на януари.

Декорирате с опасни цветя

Зеленика, имел и коледна звезда са красиви цветя, но могат да бъдат опасни за животните и малки деца. Затова бъдете внимателни с тях.

Започвате да мислите за декорацията през декември

Вярно е, че тогава Коледният дух е най-силен, но е хубаво да започнете да мислите за украсата отпреди това. Например може да купите интересен аксесоар и по време на лятната ви почивка.

Не включвате децата

Вярно е, че понякога повече пречат, отколкото помагат, но за децата украсата за Коледа е специално изживяване, затова ги оставете да се вкллючат. Изрежете хартиени гирлянди, подредете клонки и шишарки, напръскайте със слатист спрей, залепете стикери. Малките с ентусиазъм ще се включат в подготовката.

Купувате цялата декорация от евтини магазини

 

Ако нямате възможност за скъпа декорация, купувайте всяка година по една – две красиви и малко по – скъпи вещи. Така след няколко години ще имате колекция, която с удоволствие ще подреждате. Освен това видът й е доста по – различен.

Не проверявате светлините

 

Колкото и красиви, светлините могат да бъдат и опасни. Затова преди да ги включите, ги проверете за оголен кабел, развален щепсел или скъсан проводник.

Забравяте коледните картички

Коледните картички могат да се превърнат с трахотна част от декорацията. Не забравяйте да ги изложите.

Забравяте музиката 

 

Коледната музика създава неповторима атмосфера. Не забравяйте да подберете плейлиста с любима музика и я пуснете за фон.

 

 

Сподели: