7 грешки при декорация на дома (част 1)

Нека Коледата бъде перфектна

4338

Украсявате всичко в червено и зелено

Само защото червено и зелено са основната цветовата палитра на Коледа, не означава, че вашата празнична украса трябва да е такава. Използвайте лилаво, кафяво, златисто. Съобразете се с интериора и аксесоарите, с които разполагате.

Слагате елхата на неподходящо място

Изберете такова място за елхата, че тя да не пречи на мебелите, да има достатъчно място за подаръци и не забравяйте са я позиционирате далече от отоплителни тела.

Избирате банални фигурки

 

За да украсите празнично дома си не е необхдоми да се отрупвате с всякакви фигурки на дядо Коледа, джуджета и еленчета. Напаравете сами някакви играчки, декорирайте с шишарки, сребристи или златисти свещи, фенери.

Оставате светлините цяла нощ

Колкото и да са красиви, светлините не е желателно да светят цяла нощ. Освен, че ще изхабите много енергия, може да пречите на съседите, а освен това няма кой да им се радва.

Претрупвате

Не е задължително всички коледни играчки и аксесоари да бъдат изложени. Понякога с претрупан декор ефектът ще бъде обратен.

Забравяте за децата

Ако имате малки деца не забравяйте да обезопасите и подредете играчки, които няма опасност да счупят. Съобразете и мястото на елхата.

Декорирате само всекидневната

Разбира се, не трябва всяка стая да бъде богато украсена, но поне сложете по малък аксесоар, който да напомня за празниците – свещ, малко венче, клонче имел….

Сподели: