3 вечери за семейството до 20 минути

3 вечери за семейството до 20 минути

 Прибирате се у дома след тежък ден и последното нещо, което искате е да готвите. Но вместо да поръчвате храна, ето три рецепти, за които ви трябват не повече от 20 минути.

3 правила да подредите перфектната маса за вечеря

Когато посрещате гости, особено ако са важни и специални, може би ще искате всичко да бъде перфектно – от посре...

02/03/2018

Талиатели карбонара с грах

Вечеря за 30 минути - ризото с гъби

Когато се приберем след дълъг ден у дома, всичко, което искаме е да хапнем нещо вкусно, питателно, да изпием чаша вин...

01/03/2020

1 ½ супени лъжици екстра върджин зехтин

1 малка скилидка чесън, смляна

настърган пармезан

ситно нарязан пресен магданоз

3 големи жълтъка

1 голямо яйце

½ чаена лъжичка смлян пипер

¼ чаена лъжичка сол

1 пакет пресни талиатели или лингуини

бейби спанак

1 чаша грах (пресен или замразен)

Загрейте олио в голям тиган , добавете чесън и гответе, като разбърквате често, докато се препече, около 2 минути. Прехвърлете в малка купа и разбъркайте 2 супени лъжици пармезан и магданоз. Заделени.

Разбийте 1 шепа пармезан, жълтъците, цялото яйце, черен пипер и сол в средна купа.

Сварете пастата във вряща вода. Добавете спанак и грах към водата и гответе, докато пастата омекне. Отделете 1/4 чаша вода. Отцедете пастата и поставете в голяма купа.

Размийте яйчената смес с водата от пастата, след което смесете всичко и поднесете.

Пилешки гърди с кремообразен сос песто

1 килограм пилешки гърди

¼ чаена лъжичка сол

¼ чаена лъжичка смлян пипер

1 супена лъжица екстра върджин зехтин

½ чаша ситно нарязан червен лук

½ чаша сухо бяло вино

½ чаша сметана

¼ чаша песто

1 среден домат, нарязан

2 супени лъжици нарязан босилек

Овкусете пилето със сол и черен пипер. Загрейте олио в голям тиган на средно висока температура и изпечете за около 6 минути. Прехвърлете в чиния.

Сложете лука в тигана. Гответе за 1 минута и добавете вино и оставете за  около 2 минути. Намалете топлината до средна и разбъркайте сметаната, оставете да къкри за 2 минути. Разбъркайте пестото и доматите, след което върнете пилето в тигана за около 1 минута. Разпределете пилето и соса в 4 чинии. Поръсете с босилек.

Фритата с моцарела, босилек и тиквички

2 супени лъжици зехтин екстра върджин

1 ½ чаши тънко нарязан червен лук

1 ½ чаши нарязани тиквички

7 големи яйца, разбити

½ чаена лъжичка сол

¼ чаена лъжичка прясно смлян пипер

⅔ чаша топчета бебешка моцарела

3 супени лъжици нарязани меки сушени домати

¼ чаша нарязан пресен босилек

Загрейте олио в голям тиган с незалепващо покритие на средно висока температура. Сипете  лука и тиквичките и гответе, като разбърквате често, докато омекнат.

През това време разбийте яйцата, солта и черния пипер в купа. Изсипете яйцата при зеленчуците в тигана. Гответе около 2 минути. Подредете моцарелата и сушени домати отгоре и поставете тигана под грил, докато яйцата леко покафенеят. Оставете да престои 3 минути. Отгоре поръсете с босилек.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...