3 правила да подредите перфектната маса за вечеря

3 правила да подредите перфектната маса за вечеря

Когато посрещате гости, особено ако са важни и специални, може би ще искате всичко да бъде перфектно – от посрещането, през оформлението на масата до десерта.

И ако забавлението и готвенето ви се отдават и не се притеснявате за резултата там, какво ще кажете за подредбата на масата? Можете ли да я аранжирате според етикета? Ако имате някакво колебания, ето няколко основни съвета, които ни дават от House Beautiful.

1. Подготовка за вашия гост

Първото впечатление на гостите ви е изключително важно, защото според вида на масата, те ще очакват и съответната изискана вечеря. На първо място подредете столовете така, че те да бъдат на еднакво разстояние от масата. Ако не слагате покривка, а подложки, те трябва да бъдат на около 1.5 см от ръба на масата.

2. Приборите за хранене

Приборите за хранене се подреждат е посока отвън – навътре, т.е. най-отвън да бъдат за салата, след това за предястие, основно и накрая за десерт. Ножовете и лъжиците се слагат от дясно на чинията, а вилиците - вляво. Преди да ги подредите, ги излъскайте с мека кърпа, за да няма остатъци от засъхнали водни капки по тях.

3. Чашите

Чашите се слагат накрая, за да не счупят и да не се прашат. Те се разполагат в горния десен ъгъл на сета, чашата за вино трябва да е точно над ножа, завода – в ляво от него. Когато ги подреждате, хващайте ги за столчето, за да не оставите петна от пръсти.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...