Вечеря за 30 минути - ризото с гъби

Вечеря за 30 минути - ризото с гъби

Когато се приберем след дълъг ден у дома, всичко, което искаме е да хапнем нещо вкусно, питателно, да изпием чаша вино и да си почиваме. Но хладилникът е полупразен, няма нищо сготвено…Какво да направим за бързо време, но да е вкусно и да не изисква някакви особени умения?

19 кухненски джаджи за по – забавно готвене

Забавлението не винаги трябва да означава лекомислие. Доказателство за това са всички тези джаджи, които освен че са ...

20/05/2017

Предлагаме ви ризото. Във всеки кухненски шкаф ще се намери ориз, в хладилника най – вероятно има останали гъби, виното е факт, така че ви остава само да комбинирате всичко.

9 съвета за премахване на миризмите от готвено в дома ви

Познат сценарий е. Прекарвате цял ден на печката, за да посрещнете гостите, но в края на деня в цялата къща се усеща ...

16/12/2017

За тази вдъхновена от италианската класика рецепта за двама ще ви трябва:

 Ориз (най – добре за ризото, но може и друг) - 250 грама

Зеленчуков бульон - 500 мл

1 чаша вино

Глава лук, нарязана на ситно

Голяма скилидка чесън

Гъби - пресни или от консерва (400 гр. неготвени)

Сол на вкус

Пармезан

Магданоз, нарязан, китка

Зехтин – 2-4 супени лъжици

Начин на приготвяне:

1 . В дълбок тиган запържете лука в леко загрято олио докато стане прозрачен.

2 . Добавете чесъна и ориза. Разбъркайте добре, за да се смесят.

3 . Добавете нарязаните гъби. Ако използвате консерва – отцедете.

4. Добавете виното и когато изври, започнете да добавяте по 1 черпак бульон докато попие. След като бульонът свърши, затворете и оставете за 5 минути на изключен котлон. Ако оризът не е сварен, добавете още малко горещ бульон.

5. Сервирайте с пресен магданоз и пармезан.

9 навика, които развалят съдовете за готвене

Толкова много правила се налага да следваме всеки ден около нас, че понякога забравяме, че те важат дори за вещите в ...

17/10/2018
За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...