Прибирате се у дома след тежък ден и последното нещо, което искате е да готвите. Но вместо да поръчвате храна, ето три рецепти, за които ви трябват не повече от 20 минути.
Когато посрещате гости, особено ако са важни и специални, може би ще искате всичко да бъде перфектно – от посре...
02/03/2018Талиатели карбонара с грах
Когато се приберем след дълъг ден у дома, всичко, което искаме е да хапнем нещо вкусно, питателно, да изпием чаша вин...
01/03/20201 ½ супени лъжици екстра върджин зехтин
1 малка скилидка чесън, смляна
настърган пармезан
ситно нарязан пресен магданоз
3 големи жълтъка
1 голямо яйце
½ чаена лъжичка смлян пипер
¼ чаена лъжичка сол
1 пакет пресни талиатели или лингуини
бейби спанак
1 чаша грах (пресен или замразен)
Загрейте олио в голям тиган , добавете чесън и гответе, като разбърквате често, докато се препече, около 2 минути. Прехвърлете в малка купа и разбъркайте 2 супени лъжици пармезан и магданоз. Заделени.
Разбийте 1 шепа пармезан, жълтъците, цялото яйце, черен пипер и сол в средна купа.
Сварете пастата във вряща вода. Добавете спанак и грах към водата и гответе, докато пастата омекне. Отделете 1/4 чаша вода. Отцедете пастата и поставете в голяма купа.
Размийте яйчената смес с водата от пастата, след което смесете всичко и поднесете.
Пилешки гърди с кремообразен сос песто
1 килограм пилешки гърди
¼ чаена лъжичка сол
¼ чаена лъжичка смлян пипер
1 супена лъжица екстра върджин зехтин
½ чаша ситно нарязан червен лук
½ чаша сухо бяло вино
½ чаша сметана
¼ чаша песто
1 среден домат, нарязан
2 супени лъжици нарязан босилек
Овкусете пилето със сол и черен пипер. Загрейте олио в голям тиган на средно висока температура и изпечете за около 6 минути. Прехвърлете в чиния.
Сложете лука в тигана. Гответе за 1 минута и добавете вино и оставете за около 2 минути. Намалете топлината до средна и разбъркайте сметаната, оставете да къкри за 2 минути. Разбъркайте пестото и доматите, след което върнете пилето в тигана за около 1 минута. Разпределете пилето и соса в 4 чинии. Поръсете с босилек.
Фритата с моцарела, босилек и тиквички
2 супени лъжици зехтин екстра върджин
1 ½ чаши тънко нарязан червен лук
1 ½ чаши нарязани тиквички
7 големи яйца, разбити
½ чаена лъжичка сол
¼ чаена лъжичка прясно смлян пипер
⅔ чаша топчета бебешка моцарела
3 супени лъжици нарязани меки сушени домати
¼ чаша нарязан пресен босилек
Загрейте олио в голям тиган с незалепващо покритие на средно висока температура. Сипете лука и тиквичките и гответе, като разбърквате често, докато омекнат.
През това време разбийте яйцата, солта и черния пипер в купа. Изсипете яйцата при зеленчуците в тигана. Гответе около 2 минути. Подредете моцарелата и сушени домати отгоре и поставете тигана под грил, докато яйцата леко покафенеят. Оставете да престои 3 минути. Отгоре поръсете с босилек.