10 необичайни приложения на аспирина

10 необичайни приложения на аспирина
Източник: pexels.com

Аспиринът e известен предимно като лекарство за облекчаване на болка и понижаване на температурата, но наред с това има много други приложения, които могат да ви изненадат. Тези малки таблетки могат да бъдат истинско съкровище за любителите на „направи си сам“ проекти.

Необичайни приложения на восъчната хартия

Почистете смесителите С парче хартия може да премахнете сапунените петна по смесителите като просто ги натриете. ...

18/06/2016


Ето 10 необичайни приложения на аспирина, които могат да ви бъдат от полза в домакинството.

1. Премахване на петна от пот

7 необичайни приложения на лимона в домакинството

Когато животът ви поднесе лимони ... почистете в кухнята! Този цитрусов плод не е само за освежаващи напитки и вкусни...

18/05/2018

Петната от пот върху дрехите са неприятни и трудни за премахване. Смесете няколко натрошени таблетки аспирин с малко вода, докато се получи паста. Нанесете пастата върху петното, оставете да действа за няколко часа, след което изперете както обикновено.

2. Против пърхот

Аспиринът може да помогне за облекчаване на пърхота. Натрошете две таблетки и ги добавете към обичайното си количество шампоан. Измийте косата с тази смес, оставяйки я да действа няколко минути преди изплакване.

3. Удължете живота на цветята

Ако искате вашите свежи цветя да издържат по-дълго във вазата, добавете натрошен аспирин във водата. Той помага за поддържане на водата чиста и свежа, удължавайки живота на цветята.

 

4. Лечение на ухапвания от насекоми

Аспиринът може да помогне за намаляване на сърбежа и подуването от ухапвания от насекоми. Намокрете таблетка аспирин и я нанесете директно върху ухапаното място, оставете я за няколко минути преди изплакване.

5. Премахване на пъпки

За бързо справяне с неприятните пъпки, направете паста от натрошен аспирин и вода. Нанесете я върху пъпката и оставете да действа през нощта. На сутринта изплакнете и ще забележите значително намаляване на възпалението.

 

6. Отстраняване на ръжда

Аспиринът може да бъде ефективен за отстраняване на ръжда от метални повърхности. Смесете няколко натрошени таблетки с вода, нанесете върху ръждясалите участъци и оставете да действа за няколко минути преди да изтриете с кърпа.

7. Облекчаване на сърбеж от обриви

Аспиринът може да помогне за облекчаване на сърбежа и дразненето от обриви. Направете паста от аспирин и вода и нанесете върху засегнатите участъци. Оставете да действа за кратко, след което изплакнете.

8. Почистване на аквариум

Ако имате аквариум, аспиринът може да помогне за поддържане на чистотата на водата. Добавете една таблетка аспирин на всеки 20 литра вода, за да поддържате водата чиста и рибите здрави.

 

9. Против акне

Нaтрoшeтe 2-3 хaпчeтa acпирин и ги cмeceтe c лимoнoв coк. Нaнeceтe върху прoблeмнитe мecтa и ocтaвeтe дa дeйcтвa в прoдължeниe нa някoлкo минути, след което измийте. Най-добре е да използвате вечер.

10. За по-здрави растенията

Аспиринът може да помогне за засилване на имунната система на растенията. Разтворете една таблетка аспирин в литър вода и полейте растенията с този разтвор, за да ги предпазите от болести и да стимулирате растежа.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...