Как бързо и ефективно да премахнете мръсотията от кухнята и банята?

Как бързо и ефективно да премахнете мръсотията от кухнята и банята?
Източник: unsplash.com

Това е въпрос, който вълнува много домакини. Конвенционалните перилни препарати не винаги могат да се справят с трудни петна и отлагания. В днешната ни статия ще ви разкажем за 5 нестандартни домакински трика, които ще ви помогнат бързо да премахнете всякакви петна.

Трикове за бързо почистване

Почистването е може би едно от най - неприятните за повечето домакини задължения. Цялата процедура по търкане, четкан...

13/05/2016

1. Почистете капака на тоалетната!

8 начина да почистите лесно

Почистването на дoма може да е  трудна и доста досадна задача, особено ако не разполагате с много време. Все пак...

22/10/2016

За да премахнете жълтите петна от капака на тоалетната, можете да използвате просто средство - оцет. Натъркайте жълтите петна върху капака на тоалетната с оцет с помощта на гъба, оставете оцета на повърхността за тридесет минути, след което просто избършете капака на тоалетната с влажна кърпа. Ако останат петна, повторете процедурата отново.

2. Бързо почистете микровълновата!

За да почистите бързо микровълнова печка, просто налейте вода в чиния, добавете към нея две супени лъжици лимонена киселина и я поставете в микровълновата за десет минути. Този прост метод ще ви помогне да се справите с мръсотията и неприятните миризми.

3. Край на плаката по чашите!

По чашите, които използваме за чай и кафе, често остават следи от напитките. За да ги премахнете, може да използвате … паста за зъби.

Процесът на почистване на чашата с паста за зъби е много прост. Ще ви трябва малко количество паста и мека четка или гъба. Нанесете малко паста върху четката и внимателно изтъркайте цялата вътрешност на чашата или чашата. Пастата ще действа като абразив, който ще помогне за премахване на плаката и ще възвърне свежия вид на чашата.

4. Решетката на аспиратора ще бъде искрящо чиста!

За бързо и ефективно почистване на кухненския аспиратор разтворете 1/3 чаша сода за хляб в гореща вода и добавете една чаена лъжичка препарат. След това изсипете този разтвор върху решетката на аспиратора за 1-2 часа. Содата за хляб и препаратът ще ви помогнат да премахнете мазнините и мръсотията. 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...