7 необичайни приложения на лимона в домакинството

7 необичайни приложения на лимона в домакинството

Когато животът ви поднесе лимони ... почистете в кухнята! Този цитрусов плод не е само за освежаващи напитки и вкусни десерти. Той е универсален и изцяло естествен почистващ препарат за дома. Сокът е ароматен и има избелващи свойства, а маслото от кората му може да помогне за полиране и блясък.

Ето няколко необичайни употреби за този чуден плод:

Дезинфекцирайте микровълновата фурна

Изстискайте сока на цял лимон в чаша и пуснете в микровълновата фурна за 1-2 минути. След това само избършете стените.

Отстранете миризмата от пластмасовите кутии

Ако вашите пластмасови кутии все още миришат на салата с риба тон, дори и да сте ги измили старателно, не се притеснявайте? Просто натрийте кората върху пластмасата и след това измийте с течен препарат и вода.

Медни тенджери и тигани

Капнете няколко капки лимонов сок върху мека четка и използвайте, за да възвърнете блясъка на медните тенджери и тигани.

Премахнете ръждата от ножовете

Изцедете сока на гъбата за миене и разтрийте ръждивото място. Изплакнете.

Освежете чекмеджетата

Изсушете няколко лимонови кори или лимонови резени, сложете ги в малки торбички и го сложете между дрехите. Също така можете да сложите изсушените кори в долната част на кошчето за боклук, за да го дезодорирате.

Почистете прозорците

Смесете лимонов сок с няколко капки оцет във вода, за да направите изцяло естествен препарат за почистване на прозорци. Сокът помага за почистването на стъклото и намалява миризмата на оцета.

Обезмаслител за плотовете

Киселината на лимоновия сок може да намали мазнините от храната. Просто изстискайте върху влажна кърпа или гъба и почистете печката и плота (внимавайте, защото киселинността може да повреди на някои синтетични плотове с твърда повърхност).

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...