10 начина да направите старите вещи като нови

Лесни трикове с продукти, които са ви под ръка

15337

Случвало ли ви се е да се чувствате подтиснати, защото любимите ви вещи са извехтели и изглеждат стари. Не е нужно да се разделяте с  тях. Просто приложете няколко лесни трика, с които ще ги обновите и ще възвърнете предишния им блясък.

Ето 13 идеи тествани от Bright Side.

tesy.bg

Пластмасовата дъска за рязане

Просто я е натрийте със смес от лимонов сок и сол.

Медни съдове

За да измиете дъното им, натрийте със сол и след това капнете малко оцет. Изплакнете.

Тавата за печене

Можете да премахнете загорелите мазнини, като използвате паста, направена от водороден пероксид и обикновена сода. Натрийте пастата върху тавата и я оставете за 30 минути, след което изплакнете.

Килимът

Ще ви е необходимо разтвор, направен от една част оцет и две части вода. Смесете в спрей бутилка, напръскайте върху петното и сложете влажна кърпа. Включете ютията, поставете я в режим на пара и я оставете върху плата за 30 секунди.

Плочките в банята

Почистете фугите между плочките с белина. Смесете я с вода в съотношение 1: 1 и втрийте с четка за зъби.

Белите гуменки

Можете да направите вашите маратонки отново бели, като ги изперете с чаена лъжичка веро, три супени лъжици водороден пероксид и две супени лъжици сода за хляб.

Кожени мебели

Избършете ги с памучен тампон, напоен със зехтин или бебешко олио. Ако не се почисти, повторете процедурата.

Кожена чанта

Просто минете с мокри кърпички.

Твърдите кърпи

За да възстановите "пухкавостта" на вашите кърпи, изплакнете ги в солена вода след пране. Те ще останат като нови за по-дълго време, ако ги изсушите в добре вентилирана стая или на открито.

Четката за зъби

Ако тя е нова, но след няколко измивания е променила формата си, сложете съд с вода и след като заври, разбъркайте с четката в него. 

Сподели: