4 основни елемента за комфортен дом

Или как да създадете здравословния и чист дом

2291

Повечето от нас прекарват голяма част от времето си в затворени помещения - вкъщи, на работа, в училище, в търговски центрове, почивни бази и други. Поради тази причина е добре да избираме строителни материали, които създават здравословна и благоприятна среда и допринасят за нашето благосъстояние. 

Като лидер на пазара на строителни материали Weber България предоставя иновативни решения за енергийна ефективност и опазване на околната среда.

“We care” е водещия слоган, отличителен белег, ангажимент, който ръководи компанията във всяко действие и ни ангажира да живеем с грижа за хората и тяхната среда.

tesy.bg

Водени от този ангажимент, създадохме концепцията за комфортен дом:

С грижа за комфорта

Комфортът е благосъстоянието, което произтична от материалните условия на дадена сграда: начина, по който е проектирана, построена, декорирана и обзаведена. Интелигентният избор на материали и начина, по който те се използват, е основен фактор при определяне на качеството на интериора, а оттам и на нивото на комфорт за обитателите.

Няколко са основните елементи, които допринасят за общия комфорт и определят целите, които трябва да бъдат постигнати от строителните материали:

1. Топлинен комфорт

 

Постоянната, комфортна за нас температура на жилището създава удобство, което не е за пренебрегване. Weber разработва иновативни решения за подобряване на топлинния комфорт в сградите. Тези изолационни технологии са приложими както за стени, така и за подове. Те включват от подово отопление до иновативни високоефективни решения за изолация, като топлоизолационни мазилки и интегрирани топлоизолационни системи (ETICS).

2. Визуален комфорт

Визуалният комфорт идва от естетическото удоволствие когато интериора и екстериора на дадена сграда са в хармония по отношение на материали, цветове и външен вид. Количеството светлина, усещането за пространство и естетическите качества на материалите са параметри, въз основа на които Weber разработва решения, търсейки нов дизайн и естетични елементи за външни и вътрешни мазилки, подови настилки, фугиращи смеси, бои и други крайни покрития.

 3. Акустичен комфорт (silentcare)

 

Днешният свят е шумен! Повече от половината от населението живее в градовете и тенденциите са този процент да продължава да нараства. И все пак шумовото замърсяване не е неизбежно: проблемите със шума могат да се адресират по различни начини по време на строителни и ремонтни работи. Weber предлага иновации предназначени за намаляване както на ударни, така и на въздушни шумове. Нашите решения се състоят от множество компоненти, включително строителни разтвори, шумоизолации, както и други аксесоари.

4. Комфорт, свързан с качеството на въздуха (atmocare)Чистия, здравословен въздух във вашия дом може да бъде позитивно повлиян от строителните материали, използвани за построяването или реновирането му. Weber разработва иновативни решения за подобряване на качеството на въздуха. Те са основани на активни технологии, които улавят, преобразуват и разбиват молекулите на замърсители като летливи органични съединения, азотни оксиди и прахови частици, като същевременно остават благоприятни за околната среда.

Като водеща марка в света на строителните материали, Weber се ангажирана с благосъстоянието на всеки, който използва нашите продукти и който обитава сградите, построени с тях. Този ангажимент е гаранцията, че всички наши материали са проектирани според условията за изграждане на удобен и комфортен дом. За консултация как да направите Вашия дом такъв посетете HomePlan консултантските центрове на Weber.

 

Сподели: