Вижте най-луксозните спални в света

Те издигат разбирането за сън и почивка на ново ниво

1943

За всеки човек луксът има различни измерения. Ако за едни той е злато, блясък и скъпи мебели, за други той може да се крие в уюта, комфорта и простите неща. За трети лукс е символ на нещо уникално, различно и артистично. Луксът понякога може да е самото място, на което се намирате, гледката, която се открива или изживяването, което локацията дава.

Следващите спални са обединяващи за всички тези определения. Те са определени от HGTV за най-луксозните спални в света и поставят разбирането за сън и почивка на ново ниво. Вижте как изглеждат тези сакрални помещения в частни домове и хотели от Африка до Индия.

Дворецът Тадж Махал, Мумбай, Индия

Голяма стилна стая за релакс – цели 170 кв.м, тя предлага най-доброто от Индия и нейното  богатство, съчетано със съвременни технологии. От златисто-белия мраморен под, издържан в традиционен шевронен модел до стени и тавани, покрити с дълбок гипсов релеф. Сред гости на хотела са Бийтълс, Жаклин Кенеди Онасис, Бил и Хилъри Клинтън, Барак Обама.

Абу Камп, Делта Окаванго, Ботсвана

Разположен на плодородните брегове на река Окаванго, тази невероятна елегантна спалня е далече от представата за типичен хотелски апартамент. Издържана е в неутрални тонове, а стените са от текстил, което допринася за усещане за пространство и обем.

Частен дом в Пекин

Тази спалня се намира в луксозен мезонет от близо 500 кв.м в Пекин. Светлите стаи предлагат най-доброто за съвременния градски живот. Елегантните повърхности от дърво и бамбук, придават естетическо излъчване, а тънките щрихи от традиционния китайски декор напомнят за историята на страната.

Тадж лейк палас, Удайпур, Индия

Отвесни корнизи, сложни мраморни орнаменти и стенописи на тавана придават стил и неповторимо излъчване на спалнята. Хотелът е дестинация за европейски кралски и американски знаменитости.

W Retreat & Spa, остров Виекис, Пуерто Рико

Тази спалня се намира в частна вила, разположена в курорта и се отличава с уютни тропически цветове, оригинални произведения на изкуството и съвременно, еклектично обзавеждане. Гаранция за изисканата и модерна атмосфера на острова.

Хотелът Nines, Портланд, Орегон

Арт деко елегантността срещат съвременните удобства в този стилно обзаведен хотел, който има сертификат за устойчивост. Текстилни тапети, скъпи тъкани и изящни мебели създават много уют и класа.

Абу Камп, Делта Окаванго, Ботсвана

Тази спалня се намира в луксозна съвременна палатка и може да се похвали с панорамна гледка към делтата Окаванго. Стаята впечатлява с удобно кожено обзавеждане, дървен под, вътрешен и външен душ, от които можете да наблюдавате местните обитатели.

Пашан Гар, Национален парк Панна, Индия

 

Наблюдавайте величествения бенгалски тигър на Индия от комфорта на стаята ви на хълма в частна каменна вила в Индия. Елегантните, съвременни мебели са в контраст в каменните стени, за да се получи това красиво съчетание на фини и по – груби елементи, на природа и вътрешен комфорт. 

Сподели: