Уютен апартамент от 35,7 м² в скандинавски стил

Минимализмът е нов лукс  

8939

Младо момиче, което обича модата и дизайна на дрехи, учи изкуство е собственик на малко жилище – едва 35 кв.м. Апартаментът не предполага никакви решения за преустройство, защото има само един прозорец. Затова тя дава проекта на дизайнер, който да оформи уютен и удобен за живеене дом. Тъй като площта е малка, спалнята не се отделя, а остава единно цяло с всекидневната и кухнята, за да се създаде усещане за по – голямо пространство. Банята и съблекалнята останаха затворени помещения и се оказа и малка пералня.

17 кухни, вдъхновени от скандинавския дизайнБяло и изчистен дизайн

 

Кухнята е организирана на мястото на бившия коридор, а хладилникът и кухненските шкафове са маскирани като корпусни мебели в трапезарията. В една стая става възможно органично да се комбинират всички необходими функции: двойно легло близо до прозореца и до разтегателен диван за гости, голяма маса за шест души, дълбоки шкафове за скрито съхранение, кухня.

Шест тайни на уюта на малкото жилищеМладите семейства рядко разполагат с големи финансови възможности при обзавеждане на първия си дом. Но желанието твори чудеса

 

Собственичката иска монохромен неутрален интериор, в европейски стил, но без нищо сложно. Например в банята има аскетично бели лъскави плочки по стените, а на пода – матови керамични плочки

За осветлението всички лампи са топлия спектър и са ниско окачени или закачени на стената - подобна схема се използва в скандинавските страни.

За да се избере декора, е използвана палитра от покрития и охра цвят, който присъства в рисунки, текстила и аксесоарите.

Благодарение на архитектурните решения, апартаментът, въпреки малката си площ, изглежда просторен и ефирен. Визуално не е претоварен с мебели и предмети от бита.

Кухненските уреди и плотове не се виждат от хола и спалнята, тъй като островът е затворен с високи страни от три страни. Вратите на пералното помещение са направени от същите мебелни фронтове като вградените гардероби - това създава приемственост в декорацията и обединява пространството в последователна композиция.

 

Естествените материали правят средата удобна, позната и релаксираща. 

Още 7 начина да направите малкото помещение по – голямоХитри решения за малката стая 
Сподели: