Още 7 начина да направите малкото помещение по – голямо

Още 7 начина да направите малкото помещение по – голямо

Добавянето на оглeдала и боядисването на тавана не са единствените начини, с които ще направите малкото помещение да изглежда по – голямо. Вижте още наши съвети, които може да приложите в малката стая.

Заложете на светли цветове

Когато избирате цветен мотив за стаята, най-добрият начин за това е да заложите на светлата и неутралната гама. Светлите цветове отварят стаята докато тъмните я правят по – тясна. Ако искате да добавите свеж цвят, заложете на цветен аксесоар или направете стена акцент.

Закачете светли завеси

Когато избирате завеси или пердета, нека те да бъдат в близък цвят със стената. Пердета в ярък контраст смаляват пространството.

По – големи мебели

Вместо да залагате на много малки мебели, по – добре инвестирайте в една голяма мебел. Така ще имате същото пространство за сядане, но само с една мебел. Освен това големите мебели създават илюзия за лукс.

Изберете мебели с крака

Дивани, кресла, масички за кафе и подобни мебели е хубаво да бъдат с крачета. Така се създава илюзия за повече въздух и пространство в стаята.

Шкафовете нависоко

Независимо дали става въпрос за шкаф за книфи или за рафт на стената, старайте се да го монтирате възможно по – високо, за да създадете илюзия за по- висок таван.

Заложете на райета

От стените до пердетата и дори на пода, добавяйки райета в стаята, ще я направите да изглежда визуално по – голяма.

Изберете големи предмети за декорация

Дори и в малката стая декорацията с големи предмети прави стаята по – просторна. Закачете  голяма картина на стената и така стаята ще изглежда по – скъпа. Малките предмети стая правят стаята по – претрупана и малка. 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...