Светъл апартамент от 36 м² със спалня на мецанина

Светлите тонове променят всичко

7610

Малките апартаменти винаги са предизвикателство. Трябва да се направят повече места за съхранение, така че помещенията да не приличат на склад на вещи, да не жертват функционалността и, разбира се, да се създаде красиво пространство за пълноценен живот.

Невероятно добре планиран апартамент от 40 квадратаИнтериорът му обаче е така добре планиран, че пространството изглежда три пъти по-голямо

Собствениците на това жилище са млада двойка, които искат само едно – удобство. Но и да направи този проект специален и да се откроява. 

Чаровен бял апартамент от 41 квадратаПросторната спалня разполага с частично остъклени двойни врати, които водят до уютен балкон

Самото пространство, въпреки недостатъка, че има само един прозорец, се оказва много благодарно. Една от стените на апартамента е фасадата на съседната сграда на бившата фабрика за чай. Старата зидария и положените прозорците създава динамична композиция, така, че вече не изискват никакви декоративни елементи в интериора. Тухлената зидария, както и таванните конструкции са оставени отворени, а всички останали облицовани елементи са в ослепително бяло. Вградените мебели не претрупват пространството, а белият цвят увеличава осветеността на стаята.

Високите тавани от 4,2 метра позволиха да се направи второ ниво, където са разположени леглото и складовото помещение. Стълбата, изработена от валцована ламарина, образува една структура с кухненския остров. Това решение също спестява място. Таванното осветление е разположено зад корниза, което прави пространството още по-въздушно.

 

В резултат на преустройството площта на апартамента се увеличава до 36 кв. м, а собствениците имат напълно оборудвана кухня, хол, баня и спалня!

 

Апартамент от 13 кв. м. Защо не!Дизайнерът му живее в него вече 7-ма година
Сподели: