Български апартамент бе обявен за номер 1 в Европа на международни награди за интериорен дизайн

Проектът Mirrorland на ATG Design спечели отличие за Европа 

3268

Български дизайнерски апартамент бе отличен за най-добър в Европа, на международния конкурс за интериорен дизайн и недвижими имоти – the International Property Awards. Проектът Mirrorland спечели първо място в категорията “Show Home Residential Apartment”, след като само два месеца по-рано бе отличен като най-добро предложение в дисциплината за България.

Това е поредното признанние за българско студио за архитектура и интериорен дизайн в последните няколко месеца. В края на 2020 г. проектът Mirrorland и неговият луксозен апартамент близнак - Naturalista, грабнаха 5-звездни отличия за най-добри интериори в България на престижните the European Property Awards 2020-2021, а функционален дом, разположен в центъра на София, получи награда от BigSEE Interior Design Awards.

И трите проекта са дело на ATG Design – едноот водещите български студиа за архитектура и дизайн. Проектите са най-високо оценени за България, а Mirrorland успя да спечели приза и на континентално ниво. Експертно жури от 80 професионалисти в сферата на недвижимото имущество и дизайна разпознават проектите на ATG Design като най-отличителните с фокус върху качеството на услугата и дизайна, иновативността на интериорните решения, оригиналност на концепцията и устойчивост.
 
„Това е много силно признание от професионалната общност на международно ниво и вярвам, че ще утвърди качеството, оригиналността и функционалността на решенията, които ATG Design имплементира.“ – коментира отличията основателят на студиото арх. Радосвета Попова.


MirrorLandBest in Europe в категорията „Residential Interior Show Home“
5-звезден победител в категория „Residential Interior Show Home” Bulgaria, The European Property Awards

A
партаментът, представен в My Perfect Home: https://youtu.be/8Cx4OEvOV8c

MirrorLand впечатлява с мащаба на огледалните повърхности и елегантни витрини. Като приказна страна, той изкушава със златисти и медни декорации и същевременно остава гостоприемен и привлекателен с удобствата и функционалността си. Изключително стилен, интериорът преплита не само в една точка нюанси на кафяво и сиво – както чрез комбинацията на кожа и текстил, така и тази на дърво и гранитни плочи, наподобяващи мозайка. Бялото е силен контрапункт, който внася светлина и свежест, а акцентни са тюркоазът и розово-златистото.Naturalista – 5-звезден победител в категория „Residential Interior Apartment”, The European Property Awards
Апартаментът, представен в
My Perfect Home: https://youtu.be/b7OdM-kBdeQ

Авторска концепция на арх. Ивета Попова, наречена “Naturalista”, за модерен интериор на партера в затворен жилищен комплекс в София показва изискан вкус към подбраните материали, стилна функционалност и елегантно намигване за сценографски усет в съвременно имплементираното осветление. Дизайнът изпъква със силното присъствие на дърво, вълна и кожа, а топлината на дървените стенни обшивки и матираните метални детайли контрастират на гладкия и свеж мрамор, допринасяйки за уюта на дома. Благородните материали имат щедро участие в цялостната композиция.

Интериорът на Naturalista e носител също така на първа награда за частен интериор в годишните награди "Къща на годината" 2019 на сп. Идеален дом, както и номинации на German Design Awards 2020 в категория „Интериор“ и номинация за най-добър частен интериор в Dibla Design Awards.

Жилищата Mirrorland & Naturalista са собственост на брат и сестра, които се обръщат към арх. Ивета Попова и екипа на ATG Design, за да направят от нула до ключ интериорните проекти на бъдещите домове. Резултатите са впечатляваща комбинация от лукс и уют от една страна, и функционалност и стил – от друга.

„Работихме изключително лесно и приятно с клиентите и те ни се довериха напълно в естетическите и функционални решения. Освен това и двамата са много смели в готовността си да експериментират, което ми даде размах на действие.“ – споделя арх. Ивета Попова, която е създадел и на двете творчески концепции.Starbucks
– Big SEE Interior Design Award winner
Апартаментът, представен в My Perfect Home: https://youtu.be/LPkEJyenk4U

Aпартаментът в центъра на София, чийто проект носи наименованието “Starbucks”, изпъква с функционален и минималистичен дизайн, е селектиран сред най-добрите в категория „Интериорен дизайн“ от платформата BigSEE и спечели наградата за 2020 г. Той е функционален дом, разположен в центъра на София. Жилището е предназначено за дом на младо семейство. Интериорният проект и архитектурното обновяване на мястото е създадено от ATG design. Основните цветове са сиво и бяло с акцентни цветове на зелени и тюркоазени нюанси. Водещите материали са мрамор - подови настилки и кухненски детайли; дърво - маси, рафтове и детайли; вълна - килим, детайли; кожа - диван и детайли.

И трите наградени апартамента носят собствен дух и характер. Не случайно те са част от видео поредицата My Perfect Home, която ATG Design стартира през 2019 г. като начин да представи своите завършени проекти.

„Вярваме, че My Perfect Home e атрактивен и ангажиращ начин да поканим на разходка своите последователи в завършените проекти на ATG Design. Именно през погледа на собственика и обитател, можем да създадем най-добра представа за това как изглежда перфектният дом.“ – разказва арх. Ивета Попова за иновативния подход за представяне на интериорите.

В своята работа екипът на ATG Design обединява дългогодишен опит с иновации, артистично творчество и непрекъснат импулс към съвършенство, което води до уникални и изтънчени дизайни, които отразяват характера на клиентите. Това не остава незабелязано за международните професионалисти.

Сподели: