Непопулярни, но впечатляващи интериорни стилове

Непопулярни, но впечатляващи интериорни стилове

Класика, сканди, минимализъм - тези стилове ни заобикалят толкова дълго, че с времето стават скучни. Затова, ако искате да внесете свежест, лекота, оригиналност, да направите интериора различен, помислете за нов стил в дизайна, който не е толкова популярен, но магически ще преобразят интериора.

Топ 10 съвременни дизайни за баня

Градска баня с метро плочки Плочките от пода до тавана подчертават височината на помещението, докато монохромната ...

16/01/2016

1. Бляскав шик

Отдавна мечтаете да декорирате апартамента си в стила на любимите си холивудски филми? Считайте се за чудесна възможност да го направите. Бляскавият шик стил хармонично съчетава елементите на арт деко, холивудската атмосфера и топлия калифорнийски климат.

Дизайнерски идеи за детската стая

Представяме на вниманието ви няколко вдъхновяващи начина, с които можете да вдъхнете на детската стая повече организи...

05/12/2015

В този стил можете спокойно да експериментирате и да си позволите ярки, нетипични комбинации, които обикновено се избягват в ежедневието. Лайм + фуксия, розово + златно, животински щампи - основното е фонът за вашите експерименти да е прост и ненатрапчив. Идеалното решение биха били бели стени, светъл под от дърво. Бляскавите аксесоари и многоцветните мебели са отговорни за атмосферата и шика тук - това е мястото, където наистина не трябва да спестявате.

2. Баухаус

Този стил се появява през 60-те и миналия век и става особено популярен в Германия. Не е изненадващо, че се характеризира с практичност, съчетана с простота и естетика - житейският постулат на германците. Може би това е най-индивидуалният от съществуващите днес стилове. Интериорът се създава специално за всеки човек, като се вземат предвид неговите лични характеристики, навици и желания. Комфортът е основната забележителност на стила, затова тук всеки детайл е съобразен с живущите.

Интериорът може да се опише като минималистичен, естетичен, хармонично съчетава еко и хай-тек: стъкло, дърво, кожа, пластмаса, текстилни повърхности. Мебелите се характеризират с геометрични форми и комбинация от несъвместими материали: скъпо дърво с евтина пластмаса, ефирно стъкло с груб метал, естествена кожа с хромирани детайли. Извитите тръби са особено популярни.

3. Уаби-саби

Тези, които не преследват тенденции, а се стремят към съзнателна консумация, определено ще харесат стила wabi-sabi. Това е древна японска философия, която ни учи да ценим красотата в простотата и естествеността.

Ето няколко принципа на този стил:

• По-малкото е повече. В японските къщи има много свободно пространство, поради факта, че мебелите се „разтварят“ в пространството. Компактните форми, простите линии и лаконичните нюанси му позволяват да бъде невидим, но в същото време да не губи функционалност.

• Естествени материали. Важно е да създадете комфорт и уют поради качеството, а не количеството на нещата. Следователно пластмасата, синтетичните тъкани и други подобни материали не се разбират с wabi-sabi. Струва си да се даде предпочитание на памук, глина, камък, дърво, ратан, бамбук и други естествени текстури.

• Красотата в несъвършенството - японците възприемат драскотини, пукнатини, избледняла боя, драскотини по мебели не като дефект, а като проява на живот. Основното нещо е да можете да правите разлика между естественото несъвършенство и боклука.

• Естествени нюанси. Без ярки, неестествени цветове. Използваната палитра е вдъхновена изключително от природата. Нюанси на бежово, зелено, синьо, кафяво ще изглеждат най-добре в интериора на wabi-sabi. Възможни са също бели и черни ивици.

4. Ноар

Изглежда, че отдавна забравената готика се връща на мода - тъмна, мистериозна, хармонично съчетаваща аристократизъм и елегантност. За да усетите настроението на ноар интериора, припомнете си средновековни замъци със заострени кули, витражи, високи сводове и черни елементи. Въпреки факта, че noir се основава на английски стил, той може безопасно да бъде допълнен с френски детайли, особено ако има движение към Art Deco.

Сега ноар може да се нарече всеки интериор, в който се крие определена мистерия. Тя трябва да бъде декорирана в тъмни цветове с усещане за дълбока парижка нощ. Можете да допълните апартамента с готически детайли, така да се каже, за да подсилите ефекта. Ковани и дървени лампи, висящи полилеи, композиция от оръжия на стената, плътни завеси, изобилие от бронзови и медни елементи.

5. Япанди

Този стил е подобен на гореспоменатия wabi-sabi, тъй като и двете посоки се основават на японската философия. Но в случая с japandi, имаме примес на скандинавския стил. Благодарение на тази симбиоза се получи лаконичен, функционален, но в същото време уютен и домашен интериор, допълнен от скъпи на сърцето неща и деликатен текстил.

Japandi се характеризира с използването на естествени материали, естествени цветове. Но най-голямо внимание привличат мебелите – в тях по неразбираем начин се съчетават скандинавски мотиви от ретро 60-те години и легендарни силуети в азиатски стил.

 

 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...