5 тренда, които ще властват в домовете през 2023 г.

5 тренда, които ще властват в домовете през 2023 г.

Тенденциите в дизайна идват и си отиват, но винаги се въртят. Различни стилове - от ретро до рустик - сякаш продължават да се връщат към живот, често с нов обрат на старата класика. Във всеки стил ще намерите комбинация от характерни плътни цветове и шарки, а кои ще продължат да властват  през 2023 г. вижте в нашата статия.

Модерни тенденции в съвременния дом

50-те години на миналия век бяха известни с ниските мебели и графичния текстил. 70-те се отличаваха с превес на оранж...

14/09/2016

Флорални щампи

Интериорът, вдъхновен от градината, е предпочитан от десетилетия, винаги с малко по-различна естетика. Помислете за изключително популярния викториански стил на Лаура Ашли от 70-те и 80-те години на миналия век до тенденцията „Grandmacore“ от последните няколко години.

За 2023 г. ще има еволюция - смятат дизайнерите. „Независимо дали включват разнообразие от смели цветове или неутрали, цветята добавят повече визуален интерес“.

 

Земни теми

Неутралните и земните тонове могат да се определят като собствена цветова палитра или да създадат визуално облекчение от домашния декор с контрастиращи ярки цветове и смели шарки. Тази година фините тонове са съчетани с теми, които също са извлечени от природата.

Смесени материали, текстури и акценти

Отминаха дните на закупуването на цял набор от мебели, които да пасват едни на други. Традиционно може да намерите комплект за хранене с маса или столове, които са направени от едни и същи материали, покрития и акценти.

Тенденцията обаче клони повече към смесването на различни парчета, които се допълват едно друго - дърво, смесено с тръстика, юта, ратан, ще бъдат предпочитани елементи за проектиране на пространства, вдъхновени от естествения свят - както и усещане за мода и изтънченост.

Модели, вдъхновени от 70-те години

70-те се завръщат в дизайна, но за щастие, с модерен акцент. Вече не всичко трябва да е бяло или неутрално, така че търсете шарени дивани в смел дизайн. Заложете на ретро поп арт цветове от 70-те и 80-те години на миналия век, тахти, възглавници и случайни столове. Дори дървените панели се завръщат, макар и в по-широки панели от по-шикозни видове дърво.

 

Интериор, който няма да излезе от мода

Функционалните решения, неутрални тонове и възхитителната игра на различните текстури. Това е концепцията на един 60 ...

17/11/2019
За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...