Интериор-антистрес

Интериор-антистрес

1. Пуснете слънцето и зеленината

Уют и комфорт в малката спалня

Предстои ви да се нанасете в малък апартамент, в който спалното помещение е също така малко? Таите ли надежда, че ще ...

22/12/2015

Природата успокоява, дава усещане за хармония и дори известна увереност. Психолозите потвърждават, че растенията в къщата са добра идея. Те не говорят, разбира се, но знаят как да слушат. И апартаментът с тях става по-удобен. Ако все още не сте превърнали къщата си в цъфтяща градина, време е да го направите.

2. Обмислете различни сценарии за осветление

Шест тайни на уюта на малкото жилище

Младите семейства рядко разполагат с големи финансови възможности при обзавеждане на първия си дом. Но желанието твор...

09/01/2016

Помнете всичко, което правите у дома - тук идват гости, тук обядвате, вечеряте, четете книга, гледате телевизия. За всички тези случаи е необходимо различно осветление. За да създадете комфортна среда, трябва внимателно да я обмислите. Ярка горна светлина сигнализира на нашия мозък, че е време за максимална активност, така че е най-добре да я направите димируема, за да регулирате яркостта според настроението си. Вечер, когато сме уморени, е необходима по-слаба светлина. Понякога има смисъл да подчертаете тавана или пода - ръководете се от начина си на живот и характеристиките на апартамента.

 

3. Купете тъмни завеси за вашата спалня

Всеки знае, че за добър сън и рестартиране на тялото е необходима пълна тъмнина. В спалнята не трябва да има уреди с мигащи светлини, нито светещи часовници. Светлината от улицата също не трябва да пречи на съня ви, така че използвайте затъмняващи или затъмняващи завеси.

4. Поглезете се с красиво спално бельо

Доброто спално бельо е голямо удоволствие, особено ако е от естествени материи, памук, лен или коприна. Изберете тъкани, които са приятни на допир – споменът за тези докосвания ще ви радва и отпуска.

 

5. Ходете боси

Лекарите съветват да ходите колкото е възможно повече боси - и за предпочитане върху дървен под. Алтернатива на дъбовата дъска е коркът - напълно естествен материал, който има много предимства: топъл е на допир, намалява шума и омекотява при ходене. Ако стаята, в която спите, е с различна подова настилка, можете да сложите на пода килим.

6. Подредете

Невъзможно е да се отпуснете, когато наоколо цари хаос, така че се уверете, че всяко нещо във вашия апартамент има свое място. Добро решение е съблекалнята , но можете да я замените с вградени гардероби. 

Малки и уютни всекидневни стаи

Всекидневната стая може да бъде отразжение на нашата личност. Начинът, по който сме обзавели стаята е показателен за ...

12/07/2016
За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...