Винтидж дизайнът е на мода

Винтидж дизайнът е на мода

През годините ретро находките от средата на века се превърнаха в основен елемент в добре стилизирания дом. Докато навлизаме леко в 2023 г. и наблюдаваме естетиката, едно нещо е ясно: любовта към винтиджът няма да намалее през следващата година.

Как да си направите сами ретро хладилник

Ретро хладилниците стават все по-модерни и популярни в последно време. За съжаление обаче те са и доста скъпи и не вс...

10/05/2016

Защо дизайнът обича носталгията

Не е изненада, че дизайнът се връща към миналото. Това обикновено се наблюдава в света на дизайна година след година, който се връща, за да изследва и преоткрива ретро тенденциите.

Ретро стил в съвременния дом

Ретрото е модерно, ретрото е стилно, удобно, функционално и завладява света. Позабравени мотиви се завръщат в модата,...

18/07/2016

Що се отнася до включването на винтидж елементи, основното е да се мисли извън рамките на стила. Декорът не винаги трябва да бъде обичайните заподозрени като изкуство или керамика. Практичните, утилитарни неща напомнят за една епоха дори повече от декора.

Изберете епохите, които обичате, и се забавлявайте

Ако сте нетърпеливи да включите повече винтидж парчета, но не сте сигурни откъде да започнете, изберете епохи, които ви радват и привличат.

Бъдете смели с цвят

Ще има голямо възраждане на цветовете и шарките в дизайна. Винтидж мебели с щампи, смели акцентни стени в ретро цветове, тапети по таваните – време е да се забавляваме и да се върнем в една по-безгрижна ера.

 

Бъдете умерени

Можете да бъдете смели с използването на цвят и шарка, но е лесно да се стигне до визуална бъркотия, ако не сте внимателни.

Обърнете внимание на цветовата схема и се опитайте да го свържете. Ярките цветове на стената или на масата са впечатляващи, особено когато кореспондират с цвят, използван другаде в пространството.

Винтидж атмосфера на стените

Ако наистина искате да направите впечатление, изборът на винтидж стил тапет е чудесен начин да го направите – и по-лесно от всякога, благодарение на тази нарастваща тенденция.

Това е перфектният избор за добавяне на характер към вашия дом, което ви позволява да създадете автентичност и носталгия с модерна лекота.

Изберете мебели с история

Избирането на винтидж артикули въз основа единствено на тяхната визуална привлекателност е страхотно, но истината на естетиката е намирането на такива с история.

 

Смесете модерно и антично

Това, че жадувате за винтидж атмосфера, не означава, че трябва изцяло да избягвате модерните парчета. Миксът е част от красотата на тази естетика. Добавете малко старинно очарование към дома си с ретро килим в цветна тъкан или класическа римска щора, в контраст с чисти, модерни линии и форми на вашите произведения на изкуството. 

Винтидж стил в пет лесни стъпки

Отворени етажерки Ако търсите винтидж стил за кухнята, заложете на отворени рафтове, куки за окачване или релси. Н...

12/11/2016
За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...