Фън Шуй правила за щастлив интериор (част 1)

Фън Шуй правила за щастлив интериор (част 1)

Буквално всичко влияе на енергийния обмен в помещението - от подреждането на мебелите и цвета на стените до осветлението и елементите на декора. Разбира се, няма универсална формула, защото всяка къща е отражение на личността на собственика. Но има определени правила, които ще помогнат за привличането на енергията на любовта и просперитета в къщата.

Фън шуй идеи за кухнята

Ако харесваме кухнята си, е логично, че бихме искали да прекарваме повече време в нея, приготвяйки вкусни ястия, коит...

14/01/2016

Повече въздух

Най-добрите имоти според фън шуй

За да отбележат Годината на маймуната, експертите от  Mansion Global канят двама фън шуй експерти да изберат чет...

26/02/2016

Първото правило за създаване на атмосфера на изобилие в къщата е да я поддържате чиста и подредена. Мръсотията и разпръснатите неща никога няма да създадат положително впечатление, така че първият съвет от всеки дизайнер или експерт по фън шуй е да се отървете от излишните боклуци. Голям брой неща са лоши и от гледна точка на физиката - въздухът не може да циркулира свободно в стаята и следователно да се актуализира. Това не е призив към аскетизъм или краен минимализъм.Основното правило е да поставите всичко необходимо на мястото му и да изхвърлите ненужното (това, което стои години наред без да се използва и не радва окото).

Кокетно входно пространство

Първото нещо, което гостът вижда, когато влезе във вашия дом, е коридорът. Космическата енергия е толкова важен посетител, колкото вашите приятели или съседи. Това е връзка между улицата и всички стаи на къщата, "портал" към жилищните райони. Тази зона е отговорна за материалното благополучие, а безпорядъкът и мръсотията в коридора водят до раздори в къщата, липса на богатство и семейни кавги. Основното правило: всички неща трябва да бъдат премахнати, рафтовете за обувки затворени, връхните дрехи прибрани в гардероба или окачени на закачалка.

Съвет: Най-благоприятните нюанси за коридора са всички светли цветове. Ако стените вече са боядисани в тъмен цвят, тогава можете да добавите няколко периферни светлини.

Ергономична всекидневна

Енергийната функция на хола е връзката с външния свят, защото тук се събират вашите гости. За да може стаята да изпълни успешно своята роля, трябва да я напълните със светлина колкото е възможно повече. В никакъв случай не форсирайте прозорците с шкафове и големи мебели, а первазите с обемни цветя. Ако кадрите на стаята са малки, тогава големите мебели по принцип трябва да бъдат изоставени в полза на компактни мебели и модулни системи. В хола е изключително важно да се поддържа баланс. Фън Шуй вярва, че дисбалансът и липсата на хармония в интериора води до дисбаланс в живота.

Благоприятна палитра

Днешните тенденции по отношение на интериорната палитра са доста свободни, дизайнерите не разделят цветовете на „правилни“ и „неправилни“ - в крайна сметка всеки нюанс може да блести с нови цветове, ако го използвате правилно и го комбинирате правилно с други цветове. И все пак си струва да се има предвид, че всеки цвят има свой собствен енергиен товар. Така например червеното помага да се отървете от мързела, зарежда с оптимизъм, обещава кариера и финансов успех. Нюансите на червеното, бялото и розовото внасят любов в дома. Цветовете на медта, златото и зеленото носят изобилие и просперитет. Жълтият цвят обещава успех и символизира жизненост. Лилавото помага да се справите с дълговете.

Живи растения

Цветята в интериора  са чудесен начин да разнообразите пространството, добавяйки не само нови цветове, но и положителна енергия. Живата зеленина е „магнит“, който привлича успех, просперитет и просперитет в къщата. Най-популярното растение от този вид е красула или „дърво на живота“.

Други популярни са Замиокулкас, червен здравец, чийто аромат привлича пари, както и фикус и бамбук. В допълнение, енергията на някои растения е благоприятна за развитието на силни взаимоотношения. Например, антуриумът се нарича още мъжко щастие, спатифилумът символизира семейното благополучие, а миртата е отговорна за енергията на мира и взаимното разбирателство.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...