Ето как изглежда футуристичният дом на Илън Мъск

Магнатът обяви високотехнологичния си дом за продажба  

448

Милиардерът, иноватор и успешен предприемач Илън Мъск винаги е предизвиквал любопитство у хората, а всеки негов нов проект ни кара да вярваме, че бъдещето е все по – близо. Сега обаче той не изненадва с ново изобретение, а с факта, че обяви жилището си в Лос Анджелис за продажба за 4.49 млн. долара.

Най-технологичното легло в светаТо прави масажи и ни казва как да спим

Според Architectural Digest имотът е с четири спални и с три бани, и се намира на върха на триъгълен парцел с изглед към града. Мъск купува имота с тогавашната си съпруга за 3,695 милиона долара през 2014 година.

hoval.bg

11 технологични кухненски джаджи, които трябва да иматеБъдещето вече е тук  

Футуристичната къща е с уникална форма (Forbes го нарича „ъглово проектиране на космически кораб“) и разполага с площ от около 280 квадратни метра. Отличава се с отворени пространства и стъклени плъзгащи се стени.

Изчистената кухня е с двоен широк централен остров. Към нея има всекидневна, а стъклени панели се отварят към басейна, разположен срещу тухлена стена с камина. Добре осветената официална трапезария отделя кухнята от дневната, със собствен футуристичен комплект от светлини.

На друго място в дома, в собствено крило, се намира просторната родителска спалня, с голям дрешник и плъзгаща се врата към басейна в задния двор. Самостоятелната баня разполага с дълбока вана с отделен душ.

Няма смисъл да споменаваме, че в дома има редица интелигентни технологии, включително система за сигурност, завеси, високоговорители и осветление, които могат да бъдат контролирани дистанционно.

Наред с това има и устойчиви решения като двойна система за гореща вода без резервоар, двузонов климатичен контролер и озеленяване с толерантно към сушата напояване. Стъпалата, водещи към входната врата, също са облицовани от двете страни с покрити с бръшлян стени, които говорят не само за естетически вкус, но и за любов към природата.

 

Снимки: Hilton & Hyland

Високотехнологични бани, които ще ви зашеметятОт дигитален душ до кранове, които не се докосват, вижте последните постижения в дизайна  
Сподели: