Най-технологичното легло в света

Най-технологичното легло в света

Щатската компания Sleep Number представи последния си модел легло x12, определяно като "най-технологичното легло в света."

x12 се продава с интегрирана SleepIQ технология, която следи неща като средна честота на дишане, движения и сърдечен ритъм, докато спите (без да ви се налага да слагате допълнителни сензори или кабели по тялото си).

След като събере тези данни x12 може да даде препоръки за някои неща, които човек трябва да промени в ежедневието си, за да се наспива по-добре нощем, пише Business Insider.

Леглото също така може да се свързва чрез Wi-Fi и Bluetooth така че човек да следи показателите си по време на сън. То също така може да прави масаж на цялото тяло, а лампите до него могат да се програмират така че да изгасват в предварително зададено време.

x12 дори разрешава проблема с хъркането. Дистанционното, което се продава с леглото, разполага с бутон, след чието натискане тази част от леглото, на която спи вашия хъркащ партньор се вдига с шест градуса нагоре, поставяйки го под ъгъл, под който вероятно веднага ще спре да диша тежко.

Ако пък дистанционното се намира в другия край на стаята, докато се опитвате да заспите, можете да промените настройките за положението на матрака с гласова команда.

Леглото ще се продава в САЩ от февруари, а цената му е 8 000 долара.

Така изглежда x12.

Така изглежда събираната от леглото информация за това как спи неговия собственик.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...