7 микро апартамента за мини пространства

Животът на няколко квадратни метра е възможен  

2462

Микро апартаменти стават все по-разпространени в големите градове по света, където пазарът страда от недостиг на жилища или цените са доста високи. Ето защо архитекти и дизайнери си поставят за задача да измислят решения тип „всичко в едно“, където в рамките на един модул имате цялостно помещение. Идеята е проста – вашият апартамент ще бъде с размера на секция и ще предлага всичко необходимо за удобен и комфортен живот.

От Curbed предлагат поглед към няколко забележителни архитектурни микро апартамента, които могат да ви предложат изобилие от вдъхновяващи идеи за малкия дом.

Какво ли е да живееш в апартамент – швейцарско ножче?

Cubitat

Кухня, баня, спалня, всекидневна и място за багаж. И всичко това събрано в кутия 10х10х10.

Living Cube

Спалня с гардероб и хол със секция в едно. Това е концепцията на швейцарският дизайнер Till Könneker, който създава това компактно и много стилно решение за микро апартаментите.

Domino Loft

Проектиран за двойка, живееща в Сан Франциско, този модул е изключително функционален. Тук има разтегателна маса, падащо легло за гости, компактно работно място. Стълбите водят до главната зона за спане.

The Hub  

На 15 кв. м са разположени кухня, душ и тоалетна. Модулите са изработени от ламинат и дърво и могат да се трансформират лесно във всяко пространство.

Ori

Това е може би най-високотехнологичният модул, който се контролира само с натискането на един бутон. Система Ori съдържа различни компоненти, които се плъзгат, разширяват и образуват отделни пространства като всекидневна, офис площ или спалня.

Living Space 

Фокусна точка на този реновиран московски апартамент е изцяло белият куб, който съдържа всичко, необходимо за един хол. С помощта на издърпващи се елементи имате място за сядане, маса и съхранение.

Kammerspiel 

Това решение малко прилича на Living Cube. Kammerspiel предлага легло на върха на модула и много място за съхранение във вътрешността на куба и на външните рафтовете. Тук има вградено място за сядане и сгъваем кухненския плот, място за велосипед.

Сподели: