6 дизайнерски идеи за малкото пространство

Живейте нашироко дори и в малкия дом  

2115

В тези дни да имате голямо и широко пространство е лукс. С живота в по-компактните апартаменти, собствениците се учат да бъдат креативни и иновативни, за да се приспособят към малкото квадратни метри и по – тясното пространство. Ако и вие се сблъсквате с предизвикателствата на малкия дом, вижте няколко съвета.

1. Боядисайте рафтовете в един цвят със стените.

Боядисайте рафтовете си в същия цвят като стените си, за да измамите окото и да се създаде илюзия, за по – голяма стая.

2. Осветете

Осветете рафтовете си, като инсталирате малки халогени на гърба, сложете светлини под и над шкафовете. Така ще направите пространството по-светло и по-отворено.

3. Не слагайте на прозорците тежки завеси

Естествените тъкани позволяват светлината да се филтрира, като същевременно запазва неприкосновеността на вашия дом.

4. Пазарувайте умно

Ако мислите, че купуването на много малки мебели е хитро решение за малкото пространство – грешите. Купуването на подходящи и функционални мебели, които пасват с интериора е много по – добро решение. Мислете за качество, а не за количество.

5. Махнете корнизите

Някои видове корнизи могат да изглеждат добре, но за малки пространства те не са подходящи, защото визуално претрупват пространството.

6. Мислете високо

Може да не разполагате с височината на тавана на луксозна хотелска стая, но можете да направите това впечатление, като инвестирате в мебели с дълги линии - високи библиотеки, вертикално ориентирани снимки и завеси, които достигат възможно най-високо.

Сподели: