Великден ще е по-различен. Как да го направим и по-щастлив?

Ако приготвим храната заедно със семейството, забавлението е гарантирано. 

6555

Тази година един от най-големите празници у нас – Великден, ще бъде по-различен. Няма да имаме възможност да го споделим с близки и приятели, а ще го отбележим в тесен семеен кръг.

Лесно и бързо меню за работещите от вкъщиИ ако и досега дилемата „Какво да сготвя днес“ ни тежеше, то напоследък тя се превърна в истинска драма в няколко действия,

Неминуемо, това ни подтиска. Как да не позволим на социалната изолация да провали празника ни?

Нека се фокусираме върху аспектите на тържеството, които зависят от нас. А те не са никак малко. Красива украса, вкусна храна и забавления със семейството – от всичко това никой не може да ни лиши.

Традиционно на Великден слагаме на трапезата агнешко, дроб сърма, зелена салата. Тази година именно храната може да върне блясъка на Великден и усещането за празник.

Ако я приготвим заедно със семейството, забавлението е гарантирано. Ето няколко рецепти, които могат не само перфектно да допълнят основните ястия, но и да превърнат трапезата в красива гледка.

Да започнем от закуската. Забавните сандвичи във формата на морков ще зарадват децата още в ранна сутрин.

Сандвич-морков

Продукти:

5 филии бял хляб

крем сирене Маджаров

1 морков

1 розетка броколи

Начин на приготвяне:

Изрежете хляба във формата на морков. Намажете го с крема сирене и отгоре поставете настърганите моркови и накъсаното на ситно броколи. 

Ако ви липсва месото в тази рецепта, можете да добавите върху топеното сирене свинско филе Маджаров.

Пълнени яйца с извара



На Великден просто е неизбежно изобилието от твърдо сварени яйца. Ако вложите малко въобръжение и творчество, можете да ги превърнете във вкусна украса за масата.

Продукти:

5 яйца

200 гр извара Маджаров

200 гр краве кисело мляко Маджаров

черен пипер и сол на вкус

Начин на приготвяне:

Яйцата се разрязват на две. Изваждат се жълтъците, които се смачкват добре и се разбъркват с киселото мляко и изварата. Прибавят се подправките.Със сместа се пълнят белтъците.

Можете да превърнете яйцата в патета с помощта на децата, които с радост ще се включат в това забавление, а после и ще ги хапнат с удоволствие. Ако сте фенове на крем сиренето, можете да замените в рецептата изварата с него.

Маджаров предлага три различни вида крем сирене: класическо, с орехи и с копър.

Плато с деликатеси за празничната вечеря

 

Тук можете да развихрите въобръжението си. А ако заложите на месните деликатеси на Маджаров, ще съчетаете красотата с отличен вкус.

Можете да избирате от луканка, сурово-сушено филе, бабек, пастърма, суджук, различни видове салами, бут, врат и други. Те се комбинират идеално с пушен или обикновен кашкавал.

 

Сподели: