Планиране на кухня в студио апартамент

5 стъпки към идеалното помещение  

207

Отвореният план студио е много красиво, стилно и модерно. Проблемът е, че почти всичко е на показ, а липсата на стени не позволява да отделите някое помещение. Така например кухнята, колкото и да е малка, може да бъде и неудобство от гледна точка на миризмата и видимостта на електроуреди, аксесоари и т.н.

Да въведем ред в шкафовете в кухнятаБезпорядъкът в чекмеджета в кухнята значително забавя и усложнява готвенето

Но студиото изисква компромис и внимание към зонирането. Ако всичко е направено правилно, със сигурност ще оцените колко светлина и въздух има жилището, но без да правите компромис с функционалността и удобствата.

Ето няколко съвета за планиране на кухнята в студио апартамента и как да постигнете изключителен ефект и визия.

Фън шуй идеи за кухнятаТя е сред най-активните помещения в дома ни

Абсорбатор

Неслучайно го слагаме на първо място. Знаете, че основният недостатък на кухнята в студио апартамент е миризмата при готвене. Единственият начин да се справите с нея е мощният абсорбатор. Днес на пазара има изключителни модели, някои от които са почти невидими, други са толкова красиви, че се превръщат в акцент, но ефектът е забележителен.

 

Вградените уреди спестяват място

Тъй като всички помещения в студиото са в едно, не винаги уредите се вписват. Изберете вградени модели, които са тихи и няма да нарушават визуално и шумово комфорта в стаята.

 

Стилистично единство на зоните

Студио апартаментът е мястото, където старомодната класическа кухня ще диктува възприятието за целия апартамент. Съвременните тенденции в дизайна предполагат пространство в единен стил. Модерните кухни изглеждат напълно неутрални и ненатрапчиви, кореспондират с цветовите решения на дневната и трапезарията. Разбира се, кухнята не е длъжна да се разтвори напълно в интериора, но нищо в нея не трябва да бъде досадно, да се откроява от общия декор и да му се противопоставя.

Добавете лекота

Предимството на едно студио е неговата откритост, светлината. Най-лошото, което можете да направите тук, е да блокирате и затрупате пространството. Изберете „проветриви“, лесни решения в стил минимализъм. Например кухненските шкафове може да са монтирани на стената, без основа, а горният етаж може да бъде фиксиран на тавана над кухненския остров. Така модулите няма да блокират видимостта, оставяйки достатъчно свобода.

Много пространство за съхранение

Нищо не превръща дизайна на отвореното пространство в хаос като нещата без място. Помислете за ефективно съхранение - има много възможности – ъглови рафтове, отворени стелажи, вътрешни стелажи, градени системи за съхранение.

Идеи къде да разположим малката кухняРешения за всяко жилище
Сподели: