Тенденции в кухнята, които не излизат от мода

Тенденции в кухнята, които не излизат от мода
Източник: unsplash.com

Модата си е мода, но има неща, които винаги остават актуални в интериора. Вижте кои са техниките за дизайн на кухнята, които дизайнерите смятат за „вечни.

Пълна промяна на кухнята с малко пари

Много от нас ги очакват ремонти вкъщи това лято. Каквато и страхотна идея обаче да имате, нейното осъществяване ще за...

31/05/2016

Тенденция 1: Комбинация от различни стилове

Не говорим за чист еклектизъм, а за хармонично съчетание на два стила, когато единият съставлява 70% от вашия интериор и е основен, а вторият съставлява 30% и е акцент.

Вдъхнете живот на вашата кухня

Независимо дали сте запален кулинар или заложник на бързото хранене на крак, кухнята продължава да е сърцето на дома ...

31/12/2015

Например, ако кухнята е декорирана в минималистичен стил и смятате, че изглежда твърде суха и строга, можете да добавите няколко винтидж елемента, които ще се превърнат в страхотен акцент. Или помислете за класически детайли, например столове с велурена тапицерия, циментова замазка като декор или златен обков.

Тенденция 2: Естествени нюанси

Вече много години естествената палитра от нюанси не излиза от мода и в близко бъдеще тази тенденция определено ще продължи. Ето защо, когато избирате цветова схема за вашата кухня, дайте предпочитание на естествените тонове: бежово, кафяво, пясъчно, наситено синьо, нежно синьо, зелено и др.

Важен е не толкова самият цвят, а неговият нюанс. Не трябва да изглежда изкуствено или да дразни окото. Например, от зелената палитра е по-добре да изберете мента или ябълка, а не изумруд, тъй като първите опции са по-меки и по-деликатни.

Тенденция 3: Естествени материали

Въпреки факта, че цената на естествените материали е много по-висока от техните изкуствени колеги, те си струва да добавите към интериора на вашата кухня.

Комбинацията от няколко естествени материала с различни текстури помага да се направи средата по-интересна и динамична, като не позволява тя да изглежда скучна, монотонна и плоска. За постигане на най-добър ефект можете спокойно да комбинирате плетени елементи, дърво, камък, керамика, намачкан лен и др.

Много естествени материали изглеждат дори по-добре от нови след години употреба. Дървото, металът и дори някои видове тъкани остаряват прекрасно – например ленът с времето става много по-мек и приятен на допир.

Естествените материали имат и дълъг експлоатационен живот. Дори ако облицовката, мебелите или декорът са били повредени, те могат да бъдат възстановени, лакирани, покрити с восък или дори боядисани, за да се даде нов живот на предмета.

Тенденция 4: Отворени рафтове

Ако имате красиви съдове, би било грехота да ги скриете зад затворени фасади на шкафове. Рафтовете и стелажите не само ще ви позволят да изложите благоприятно съдовете, но и визуално ще разширят пространството, което е особено важно за малките кухни. Те не претоварват интериора, изглеждат леки и ефирни, за разлика от празните масивни фасади.

Тенденция 5: Бяло

Въпреки голямата популярност на бялото, мнозина все още са предпазливи към него, особено когато става въпрос за дизайна на кухнята. Най-важният аргумент, даден от противниците на светъл нюанс, е липсата на практичност. Истината е, че те са много по-лесни за грижи от тъмните.

Белият цвят е актуален, извън времето и пространството. Дори големите мебели в този освежаващ нюанс изглеждат леки и ефирни, а работната зона изглежда по-празнична и стилна. А в комбинация с естествени материали можете да постигнете същото усещане за мир, спокойствие и комфорт, което дизайнерите ценят толкова много.

Тенденция 6: Отворено пространство

Разбира се, комбинираната кухня-всекидневна има своите недостатъци: няма възможност за уединение, а по време на процеса на готвене миризмите се носят из целия апартамент. Но въпреки това това решение има много повече предимства и всички проблеми и неудобства могат да бъдат елиминирани. Например, мощен аспиратор и редовно проветряване на стаята ще решат проблема с миризмите, а наличието на плъзгаща се стъклена преграда ще позволи, ако е необходимо, да комбинирате и отделяте зони, за да не нарушавате личните граници на жителите и гости на апартамента.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...