5 интериорни тенденции от миналото, които отново станаха модерни

5 интериорни тенденции от миналото, които отново станаха модерни
Източник: unsplash.com

Всичко ново е добре забравено старо. И това може да се види особено ясно в интериорния дизайн. Това, което вчера беше история, сега е мейнстрийм. Вижте кои тенденции от миналото са се завърнали с изключителен успех и защо трябва да им обърнете внимание.

5 трика от интериорните дизайнери

Тумбестите възглавници са артистични Все пак бъдете умерени с пълнежа, нека не изгеждат като топчета, а просто да ...

08/05/2016

Тенденция 1: Мебели с крака

Може би тази тенденция се задържа най-дълго. Елегантните и ефирни мебели с крака станаха популярни през 50-те години на миналия век и в продължение на половин век се смятаха за най-модерните и актуални. През 2000-те години фокусът се измести към по-масивни и обемисти интериорни предмети със солидна основа. Днес леките мебели с тънки крака отново са в търсенето, тъй като естетиката на 50-те и 60-те години влезе в модата. Да, това е по-малко практично, защото под него се събира прах и отломки, но от гледна точка на дизайна това решение е по-оправдано. Дивани, гардероби, шкафове, скринове с крака изглеждат много елегантни, добавят въздух към атмосферата и визуално увеличават пространството.

Тайните на интериорните стилисти при обзавеждането

Тяхната работа е да превърнат един скучен дом във впечатляващо място с излъчване, което да е достойно за страниците н...

12/05/2016

Тенденция 2: Бамбук

Може би сте виждали тази тенденция в интериорите от 90-те и 2000-те и ето я отново при нас. В асортимента на съвременните магазини можете да видите елегантни лампи, аксесоари и дори мебели от бамбук. Те изглеждат много естетически и оригинални, но не се вписват хармонично във всяка среда.

Тенденция 3: Арки

Още едно интериорно завръщане. Арките са един от най-древните начини за създаване на широки отвори, който се отнася до класическата архитектура и прави атмосферата в апартамента хармонична и елегантна. В началото на 21 век тяхната популярност намаля, отстъпвайки място на правоъгълни отвори - освен това наличието на арки в апартамент се смяташе за признак на лош вкус.

За щастие дизайнерите върнаха този елемент в модерния интериор, но с някои промени. Модерните арки са удължени и тесни, защото правилната форма на радиуса е на мода. Ако искате да направите подобен отвор, имайте предвид, че съотношението ширина към височина трябва да бъде 1:3 или повече.

Тенденция 4: Подови лампи и аплици

Сега подовите лампи отново заемат своята ниша сред настоящите лампи. Не по-малко популярни са аплиците, които стоят на пейката в продължение на много години, чакайки най-хубавия си час. Може би причината е, че са удобни за очите и лесни за използване. Аплиците се закрепват към стената, без да са необходими отделни кабели, които създават визуален шум.

Тенденция 5: Под „рибена кост“ и „шахматна дъска“

Знаете ли, че моделът на рибена кост, познат ни от съветския паркет, е използван за първи път в Древен Рим за полагане на паваж? Ето един интересен факт. През 16 век дървото започва да се използва вместо камък и моделът, който придоби популярност сред жителите на града, плавно мигрира от улицата към домовете на аристократите. Паркетът е бил търсен до Втората световна война, но след появата на по-евтини подови настилки под формата на килим и линолеум търсенето започва да намалява.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...