Тенденции в дизайна на кухнята

Тенденции в дизайна на кухнята

Кухнята oбикновено се смята за сърцето на дома, а нейният дизайн играе решаваща роля както за естетиката, така и за функционалността. Докато приемаме непрекъснато развиващия се свят на интериорния дизайн, от съществено значение е да сме в крак с най-новите тенденции и съвети в кухненския дизайн. Независимо дали планирате пълно преустройство на кухнята или просто искате да освежите пространството си, ще ви покажем през най-популярните тенденции и ще ви предложи ценни съвети за създаване на модерна и функционална кухня.

Пълна промяна на кухнята с малко пари

Много от нас ги очакват ремонти вкъщи това лято. Каквато и страхотна идея обаче да имате, нейното осъществяване ще за...

31/05/2016

Кухни с отворена концепция

Кухните с отворена концепция са доминираща тенденция от няколко години и продължават да набират популярност. Премахването на стени или бариери между кухнята, трапезарията и всекидневната създава усещане за простор и помагат за социалното взаимодействие. За да направите този дизайн да работи ефективно, помислете за сплотена цветова схема и използването на многофункционални мебели, за да дефинирате различни зони в откритото пространство.

Вдъхнете живот на вашата кухня

Независимо дали сте запален кулинар или заложник на бързото хранене на крак, кухнята продължава да е сърцето на дома ...

31/12/2015

 

Устойчиви материали

С нарастващото екологично съзнание, много собственици на жилища се обръщат към устойчиви материали за дизайна на своите кухни. Обмислете използването на рециклирана или регенерирана дървесина за шкафове и плотове, както и енергийно ефективни уреди. Потърсете екологични бои и покрития, за да сведете до минимум въздействието на вашата кухня върху околната среда.

Минималистичен и рационализиран дизайн

Простотата е ключът към модерния дизайн на кухнята. Чистите линии, минималистичният хардуер и чистите повърхности създават усещане за спокойствие и функционалност. Изберете шкафове без дръжки и скрити уреди, за да постигнете елегантен външен вид. По-малкото безпорядък означава и по-лесна поддръжка.

 

Умни кухни

Интегрирането на интелигентни технологии в кухнята се превърна в задължителна част от много собственици на жилища. Инвестирайте в интелигентни уреди, като хладилници с вграден сензорен екран и фурни, които могат да се управляват дистанционно. Интелигентното осветление и гласово активираните асистенти също могат да подобрят ефективността и удобството на вашата кухня.

 

Смел избор на цвят

Докато белите кухни остават вечни, смелите и неочаквани цветови решения набират популярност. Наситено синьо, изумрудено зелено и богати черни акценти могат да добавят драматичен привкус към вашата кухня. Помислете за използването на цветни шкафове, гръбчета или дори уреди.

 

Естествени и органични елементи

Внасянето на естествени елементи в дизайна на вашата кухня е тенденция, която продължава да процъфтява. Включете материали като камък, мрамор или дърво, за да добавите топлина и текстура. Помислете за стайни растения или билкови градини, за да влеете част от природата във вашата кухня.

 

Функционални решения за съхранение

Ефективните решения за съхранение са от решаващо значение за поддържането на чиста кухня. Издърпващите се рафтове за килери, дълбоките чекмеджета и органайзерите, изработени по поръчка, могат да ви помогнат да увеличите максимално пространството за съхранение и да поддържате кухнята си организирана. Обмислете възможностите за вертикално съхранение на тенджери, тигани и прибори, за да освободите място на плота.

Смесени материали

Смесването на различни материали, като комбиниране на дърво и метал или бетон и стъкло, може да добави дълбочина и характер към вашата кухня. Експериментирайте с контрастни текстури и покрития, за да създадете визуално привлекателно пространство.

 

Съвети за успешен дизайн на кухня

Планирайте предварително: Внимателното планиране е от съществено значение за успешния дизайн на кухнята. Помислете за нуждите на вашето семейство, навиците за готвене и начина на живот, за да създадете функционално оформление.

Осветлението има значение: Правилното осветление е от решаващо значение в кухнята. Включете комбинация от работно осветление, околно осветление и декоративни тела, за да създадете добре осветено и привлекателно пространство.

Наемете професионалисти: Въпреки че проектите „Направи си сам“ могат да бъдат забавни, сложните ремонти на кухни е най-добре да бъдат оставени на професионалисти. Консултирайте се с кухненски дизайнер или архитект, за да сте сигурни, че вашата визия ще бъде изпълнена безупречно.

Бюджетирайте разумно: Създайте бюджет и се придържайте към него. Дайте приоритет къде искате да похарчите парите си и потърсете рентабилни алтернативи, без да правите компромис с качеството.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...